תפוח אדמה מסולסל

תפוחי אדמה מסולסלים, כמה קל להרשים את הסועדים, אותו תפוח אדמה בעיצוב מעניין.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
00:40:00
מקסי' זמן
01:00:00

חומרים

תפוחי אדמה שטופים כמספר הסועדים

שיפודי עץ

סכין גדולה חדה

¼ כוס שמן זית/חמאה מומסת

½ כפית מלח גס/ דק

לגיוון

אורגנו, זעתר, רוזמרין, שום גבישי, סומסום, כוזברה קצוצה, שמיר

הוראות הכנה

לקחת תפוח אדמה להכניס לאורכו שיפוד עץ, בעזרת סכין חדה והרבה זהירות לחתוך את תפוח האדמה מלמעלה לרוחבו כאשר החיתוכים אינם נפגשים, ממשיכים עם החיתוך עד לתחתית תפוח  האדמה, יוצרים מרווחים ע"י משיכה קלה של תפוח האדמה על השיפוד, כך את כל תפוחי האדמה, להבריש את תפוחי האדמה בשמן/ חמאה  ומלח ולהכניס לתנור בטמפ' של 180 מעלות ל40 דקות בערך עד שתפוח האדמה מקבל גוון זהוב יפה.

ניתן להוסיף לשמן ולמלח עשבי תיבול מיובשים או טריים ע"פ סוג המנה .