קינוח לארוחת ליל הסדר

שילוב של תפוחים וקצפת, שילוב שתמיד מנצח.

גם מי שאינו אוהב לאכול מצות בחג הפסח, על הקינוח הזה לא מוותר.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
00:40:00
מקסי' זמן
01:00:00
מספר מנות
11
ש"ח
30
קושי
3

חומרים

למילוי

5 תפוחים מזן סמיט

¾ כוס סוכר

מעט קינמון

מעט מיץ לימון

לכיסים

מצות רטובות כמספר הסועדים

1 כף סוכר לפיזור

הרטבת הכיסים לאחר אפיה

1 כף ריבת שזיפים או כל ריבה אחרת

¼ כוס מים חמים

לקצפת

1 מיכל קצפת צמחית/ שמנת מתוקה

תבנית שקעים, או תבניות אישיות חד פעמי

הוראות הכנה

הכנת המילוי,לקלוף את התפוחים, לחצות ולחתוך לפרוסות, לשים במחבת להוסיף סוכר,קינמון  ולימון ולבשל על אש בינונית עד שהתפוחים מתרככים כ- 20 דקות, לערבב מידי פעם.

הכנת הכוסיות,את המצות הרטובות היטב לחתוך ל4 ריבועים, (מצה לסועד)כל 4 ריבועים לסדר בתבנית שקעים כך שיווצר מעין כוס/ כלי קיבול,לפזר סוכר בדפנות הפנימיות של הכוסיות ולהכניס לתנור בטמפ' של 180 מעלות כרבע שעה עד שהכוסיות מתקשות והופכות זהובות, להוציא מהתנור ולהבריש כל כוסית ברוטב הריבה.

להקציף את הקצפת עד שתתייצב.

את הכוסיות למלא בתפוחים ומעל כף קצפת, לטפטף מעל מעט מרוטב הריבה.

תגובה: