שיפודי סלמון בתנור

שיפודי סלמון, בתוספת ירקות  ויין טוב, מתאים גם כמנת פתיחה לארוחה חגיגית.

מנה קלה להכנה, טעימה ומרשימה, החישוב הוא שיפוד או 2 לסועד.

אני מעדיפה לקנות את פילה הסלמון בנתחים בודדים, כל נתח חוצה לאורכו ולאחר מכן ל 4 קוביות .

זמן הכנה
02:00:00
זמן בישול
00:20:00
מקסי' זמן
02:20:00
מספר מנות
5
ש"ח
30
קושי
2

חומרים

4 נתחי פילה סלמון (2 שיפודים לסועד)

למרינדה

מיץ מלימון שלם

1 כף שמן זית

1 שום כתוש

2 כפות סויה

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

½ כפית פלפל שחור

¼ כפית מלח

2 כפות סילאן

מעט סומסום לפיזור

מעט פלפל יבש חריף גרוס לפיזור

מקלות שיפוד

הוראות הכנה

לחתוך את הסלמון לקוביות ,להשרות את קוביות הסלמון במרינדה לכמה שעות / אפשר לילה במקרר

לשפד כל 4 קוביות במקל שיפוד ,לפזר מעל את הסומסום לאפות בתנור חם כ 15- 20 דקות, חשוב מאוד לא לאפות יותר מידי כדי לא לייבש את הסלמון, במידה ויש חשש ניתן להכניס לתנור כאשר התבנית מכוסה בנייר אפיה ואז יש יותר שליטה.