הרכות והחמיצות העדינה של התפוחים במעטפת של בצק עלים, עושים את העבודה ל"קינוח מושלם".
שטרודל תפוחים מנצח, אפשר להגיש גם עם כדור גלידה או קצפת.
אני קונה 1 קג' בצק עלים ומכינה ממנו 2 רול בשר וירקות ו 2 שטרודל תפוחים.
הוראות הכנה
לקלוף את תפוחי העץ ולחתוך לשמניות, לשים במחבת על אש בינונית להוסיף סוכר, קינמון וחמאה לערבב בעדינות , להשאיר על האש עד שהתפוחים יתרככו , להוסיף מיץ לימון ולערבב מידי פעם, לאחר שהתפוחים התרככו לכבות את הגז ולהמתין שהתפוחים יתקררו.
לשטח את הבצק, לשפוך לאורכו חצי מכמות התפוחים, לגלגל לגליל, לסגור את הקצוות ולהניח בתבנית אפיה, להכין כך גם את השטרודל השני.
לחורר בעדינות עם מזלג את השטרודלים מלמעלה, להכניס לתנור חם בטמפ' של 180 מעלות ל-40 דקות בערך או עד שהשטרודל הופך חום, זהוב.
לפזר מעל מעט אבקת סוכר לקישוט ולהגיש חמים.