שוקיים בדבש לימון ואורגנו

שוקיים בדבש, לימון ואורגנו, מוגש עם אורז, או פירה וירק מאודה.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
00:50:00
מקסי' זמן
01:10:00
מספר מנות
7
ש"ח
50
קושי
3

חומרים

7 שוקיים נקיים ושטופים

למרינדה

מיץ מלימון שלם

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתוש

2 כפות דבש

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

½ כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

2 כפות אורגנו יבש

לבישול בסיר

1 בצל יבש קצוץ דק

1 כף שמן

2 כוסות מים חמים

מעט אורגנו לפיזור על העוף

מעט גרידת לימון לפיזור על העוף

הוראות הכנה

לערבב היטב את החומרים למרינדה ,לעסות היטב את השוקיים עם המרינדה, להרים מעט את העור מהשוק לעסות עם המרינדה ולסגור חזרה, להכניס ללילה למקרר.

להוציא את השוקיים מהמקרר כחצי שעה לפני הבישול, לשים בסיר כף שמן ואת הבצל הקצוץ, לקרמל את הבצל בבישול איטי ואש נמוכה , להרים את האש, להוסיף את השוקיים,להוסיף את נוזל המרינדה, לתת לשוקיים להיצרב משני הצדדים, להוסיף את המים החמים ולהנמיך את האש.

לטעום מעט מהנוזל ולתקן תיבול, לבשל היטב כחצי שעה, 45 דקות עד שהנוזל מצטמצם, לפזר מעט אורגנו וגרידת לימון.