ריבת חלב

אני מכינה ריבת חלב במיוחד למילוי עוגיות האלפחורס, נכון שנראה שהעבודה קשה ומייגעת ושכדאי לקנות ריבת חלב מוכנה, אבל אם תטעמו את ההבדל בין הריבה הקנויה לריבה שהכנתם בעצמכם, לא יהיה לכם לרגע ספק מה טעים יותר.

הכמות שיצאה לי לאחר שעתיים על הגז 933 גר' של ריבה בצבע חום יפה וריח של טופי .

אז , כן העבודה כדאית.

 

זמן הכנה
00:10:00
זמן בישול
02:00:00
מקסי' זמן
02:20:00
מספר מנות
49
ש"ח
20
קושי
4

חומרים

3 כוסות מים

2.5 כוסות סוכר

2 ליטר חלב

 

¼ כפית אבקת סודה לשתיה מהולה ב1/4 כוס מים קרים

הוראות הכנה

להרתיח בסיר גדול מים וסוכר, בסיר נוסף להרתיח את החלב כאשר החלב רותח לשפוך אותו בזהירות לסיר המים, לערבב את החלב עם המים להוסיף סודה לשתיה מהולה ב1/4 כוס מים ולערבב.

עכשיו נשאר לערבב ולהשגיח שלא יגלוש , להוריד מעט את הלהבה ולערבב מידי פעם, החלב יצטמצם לאט , לאט ולאחר כשעה וחצי שעתיים יהפוך צבעו לחום ,הריבה מוכנה כאשר מרימים את הכף והנוזל נשפך באיטיות , לצנן מעט להעביר לצנצנת מעוכרת.

 

תגובה: