רול בשר וירקות

את הרול הזה אני אוהבת במיוחד, קל להכנה ותמיד נראה חגיגי , ניתן להגיש כמנה עיקרית עם סלטים, מנת פתיחה או תוספת.

מקילו בצק עלים יוצאים 3 רולים, כל רול נחתך לכ- 6 רצועות, בד"כ אני מכינה 2 רולים,את המלית שנותרה, מקפיאה לפעם הבאה.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
00:50:00
מקסי' זמן
02:00:00
מספר מנות
13
ש"ח
40
קושי
3

חומרים

1 קג' בצק עלים מופשר

למלית בשר

כ- 300 גר' בשר טחון

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפיות פפריקה חריפה

1 כפית מלח

½ כוס מים חמים

1 כוס יין אדום יבש

מעט שמן לטיגון

למלית הירקות

2 גזר מגורד

2 קישואים מגורדים

1 בצל יבש קטן חתוך לרצועות דקות

¼ כרוב חתוך רצועות דקות

1 כפית מלח

למריחה על הרול – 1 ביצה

מעט שומשום לפיזור

הוראות הכנה

הכנת מלית הבשר

לשים במחבת מעט שמן ולהוסיף את הבצל הקצוץ ולהשחים, לערבב מידי פעם שלא ישרף, להוסיף את הבשר הטחון ולערבב היטב שלא יהיו גושים, לבשל ולערבב מידי פעם כ- 15 דקות לאחר מכן להוסיף את המים החמים ואת התבלינים לערבב ולהמשיך לבשל עד שכמות הנוזל הצטמצמה ל1/3 להוסיף את היין לערבב ולבשל עד לצמצום הנוזלים.

הכנת הירקות

לשים במחבת את כל הירקות המגורדים, לאדות ולערבב מידי פעם על אש לא גבוהה שהירקות לא ישרפו, לאחר כ-10 דקות להוסיף את המלח ולכבות את האש.

את מלית הבשר להכניס לקערה ולהוסיף לתוכה את הירקות, לערבב ולהניח בצד.

לקחת את הבצק עלים לשטח אותו לשים לאורכו את המלית ולגלגל, כך להכין רול נוסף מקילו בצק ניתן להכין 3 רולים, למרוח בביצה , פזר מעט שומשום ,להכניס לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות לכ- 30 דקות או עד שהרול הופך לצבע זהוב יפה.

תגובה: