קציצות קייפתלא

קציצות טעימות מאוד עם טעם מעט מתקתק, נהוג לאכול אותן עם חזרת ואורז.

ההשקעה בעבודת ההכנה בהחלט שווה את התוצאה.

חומרים

לסלק

2 קילו סלק קלוף חתוך לרבעים

צנצנת בגודל שיתאים לכמות הסלק

מים למילוי הצנצנת

פד גזה לכיסוי הצנצנת

לקציצות

1 קג' בשר טחון

5 רבעים מהסלק שהכנו

2 בצל יבש גדול

4 ביצים

1 כפית סוכר

1 כפית שטוחה מלח

½ כפית פלפל שחור

3 כפות פירורי לחם

לרוטב

2 כוסות מים חמים

1 כפית סוכר

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור

מעט מלח לימון

מים מהסלק המוחמץ

הוראות הכנה

הכנת הסלק

להכניס את הסלק לצנצנת למלא עד הסוף במים לכסות בפד גזה ולסגור ללא מכסה.

לאחר כשבוע הסלק מעלה קצף לבן, להוציא את הקצף עם כף, לא לשפוך את המים לנער את המים לסרוגין (לפעולת ניעור המים יש חשיבות בתהליך הכנת הסלק) ,את הפעולה מבצעים במשך 5 שבועות כל שבוע עד כאשר טועמים את המים והם חמוצים , זה הסימן שהגיע הזמן להכניס את הצנצנת למקרר.

הכנת הקציצות

לטחון במטחנת בשר את הבצל והסלק, לערבב עם הבשר הטחון, להוסיף ביצים, סוכר, מלח, פלפל שחור ופירורי לחם, לערבב לעיסה אחידה, להכין קציצות גדולות בגודל כף יד ולטגן

הכנת הרוטב

לשים בסיר גדול שיוכל להכיל את כמות הקציצות 2 כוסות מים, סוכר, מלח, פלפל שחור להוסיף את הקציצות, כמות המים צריכה לכסות עד חצי הגובה של הקציצות, להוסיף את מי הסלק המוחמץ בכמות שתכסה את הקציצות, להוסיף קמצוץ של מלח לימון ולבשל על אש נמוכה 40-50 דקות.

תגובה: