תמונה של קיש סלומון וגבינת שמנת

קיש סלומון וגבינת שמנת, קיש חגיגי להגיש בתוספת סלט רצועות גזר מגורד ומטובל במעט שמן זית, מלח, פלפל אדום יבש גרוס וכמובן כוס יין אדום.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
01:00:00
מקסי' זמן
01:20:00
מספר מנות
9
ש"ח
60
קושי
4

חומרים

לבצק
2 כוסות קמח
1 כפית מלח
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה
4 כפות מים
למילוי
כ-200 גר' סלומון מוכן
גבעולי בצל ירוק קצוץ
250 גר' גבינת שמנת
2 ביצים
1 כוס קמח
2 כפיות א, אפיה
50 גר' חמאה מומסת
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

לבצק
לשים בקערה קמח, מלח וחמאה לערבב לפירורים , לערבב ביצה עם מים ולהוסיף תוך כדי ערבוב עד לקבלת גוש בצק ללוש לאחידות.(ניתן להכין את הבצק במעבד מזון)
למילוי
לפורר את הסלומון לפירורים, להוסיף הגבינה ואת הבצל הירוק לערבב היטב, להוסיף ביצים, חמאה מומסת , קמח, א. אפיה, מלח ופלפל, לערבב היטב.
לשטח את הבצק לגודל של תבנית בקוטר 26 לדקור את התחתית במזלג, לשפוך את המילוי באחידות על הבצק, לאפות בטמפ' של 180 מעלות 45 דקות עד שעה.

תגובה: