קיש סלומון וגבינת שמנת, קיש חגיגי להגיש בתוספת סלט רצועות גזר מגורד ומטובל במעט שמן זית, מלח, פלפל אדום יבש גרוס וכמובן כוס יין אדום.
הוראות הכנה
לבצק
לשים בקערה קמח, מלח וחמאה לערבב לפירורים , לערבב ביצה עם מים ולהוסיף תוך כדי ערבוב עד לקבלת גוש בצק ללוש לאחידות.(ניתן להכין את הבצק במעבד מזון)
למילוי
לפורר את הסלומון לפירורים, להוסיף הגבינה ואת הבצל הירוק לערבב היטב, להוסיף ביצים, חמאה מומסת , קמח, א. אפיה, מלח ופלפל, לערבב היטב.
לשטח את הבצק לגודל של תבנית בקוטר 26 לדקור את התחתית במזלג, לשפוך את המילוי באחידות על הבצק, לאפות בטמפ' של 180 מעלות 45 דקות עד שעה.