קיש דלעת ובטטה

קיש דלעת ובטטה,  פשוט קל וטעים  תוסיפו סלט רצועות רחבות של גזר עם הרוטב לסלט של שרהלה ויין טוב.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
00:50:00
מקסי' זמן
01:20:00
מספר מנות
9
ש"ח
30
קושי
3

חומרים

הכנת הבצק

2 כוסות קמח

1 כפית מלח

1 כפית א, אפיה

100 גר' חמאה

1 ביצה + 4 כפות מים

הכנת המילוי

1 בצל בינוני קצוץ

חתיכת דלעת מגורדת

1 בטטה בינונית מגורדת

50 גר' חמאה

1 כוס קמח

3 ביצים

פלפל שחור גרוס

מלח

הוראות הכנה

את הבצק ניתן להכין בעזרת מעבד מזון או  ללוש  ביד, בקערה לשים את הקמח, מלח, א,אפיה וחמאה חתוכה לקוביות , לערבב לבצק פירורים להוסיף את הביצה והמים וללוש לבצק חלק ורך, לא לשחק עם הבצק יותר מידי   לכסות את הבצק.

את הבצל הקצוץ לטגן במחבת עם חמאה, לאחר שהבצל השחים , להוסיף אותו לקערה עם הדלעת והבטטה  לערבב היטב , להוסיף ביצים , מלח , פלפל שחור גרוס וקמח, לערבב לטבול מעט את האצבע בבלילה לטעום ולתקן תיבול.

לשטח את הבצק בעזרת מערוך לגודל תבנית הפאי, לעשות חורים בתחתית עם מזלג ולשפוך את התערובת על הבצק ולאפות בטמפ' של 180 מעלות כ- 45 דקות.

תגובה: