קיש גבינה ועגבניה

קיש גבינה ועגבניות, ניתן להכין מכל סוגי הגבינות שיש בבית, גבינה לבנה וגבינה מלוחה, גבינת שמנת וגבינה צהובה, גבינת קוטג' ואפילו קצת שמנת , אין כאן שום כלל למעט שהמשקל הכולל יהיה כ 550 גר'.את המלח תמיד להוסיף בסוף, כיוון שהגבינות כבר מלוחות ולכן יש מצב שלא צריך להוסיף מלח כלל.

קיש גבינה ועגבניות יעטר את שולחן חג השבועות .

קיש גבינה ועגבניות יכול להיות פתרון לארוחת ערב קלה,סלט ירוק וכוס יין אדום ביום קיץ חם.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
00:40:00
מקסי' זמן
01:00:00
מספר מנות
5
ש"ח
25
קושי
3

חומרים

לתחתית

2 כוסות קמח מנופה

100 גר' חמאה חתוכה לקוביות

½ כפית מלח

1 כפית א, אפיה

3 כפות גבינה לבנה

3 כפות מים

מלית

כל סוגי הגבינות שיש סה"כ כ- 550 גר'

4 גבעולי בזיליקום או כף פסטו בזיליקום מוכן

1 ביצה

3 כפות קורונפלור

מעט פלפל שחור גרוס

מעט מלח

לקישוט

4 עגבניות שרי חתוכות לחצי

הוראות הכנה

הכנת התחתית, לשים במעבד מזון , קמח, קוביות חמאה, מלח, וא. אפיה , לעבד לבצק פירורים, להוסיף את הגבינה והמים ולהמשיך לערבב עד לקבלת גוש בצק רך ונעים למגע,

הכנת המלית,לשים בקערה את כל סוגי הגבינות ולערבב היטב , להוסיף עלי בזיליקום קצוצים דק או כף פסטו בזיליקום , לערבב להוסיף ביצה, קורונפלור, פלפל שחור גרוס לערבב היטב לטעום את המלית ורק לאחר מכן להוסיף מלח.

לשטח את הבצק בעזרת מערוך ולשים בתבנית פאי, לדקור את הבצק בעזרת מזלג, לשפוך את המלית על שכבת הבצק,

לקישוט הקיש,לחתוך את עגבניות השרי לחצי ולסדר איך שמתחשק על שכבת המלית, לאפות בטמפ' של 170 מעלות כ- 40 דקות,עד להזהבה , הקיש יתייצב לאחר שיתקרר מעט.

להגיש בליווי סלט ירוק עם רוטב

תגובה: