קיש גבינה ועגבניות, ניתן להכין מכל סוגי הגבינות שיש בבית, גבינה לבנה וגבינה מלוחה, גבינת שמנת וגבינה צהובה, גבינת קוטג' ואפילו קצת שמנת , אין כאן שום כלל למעט שהמשקל הכולל יהיה כ 550 גר'.את המלח תמיד להוסיף בסוף, כיוון שהגבינות כבר מלוחות ולכן יש מצב שלא צריך להוסיף מלח כלל.
קיש גבינה ועגבניות יעטר את שולחן חג השבועות .
קיש גבינה ועגבניות יכול להיות פתרון לארוחת ערב קלה,סלט ירוק וכוס יין אדום ביום קיץ חם.
הוראות הכנה
הכנת התחתית, לשים במעבד מזון , קמח, קוביות חמאה, מלח, וא. אפיה , לעבד לבצק פירורים, להוסיף את הגבינה והמים ולהמשיך לערבב עד לקבלת גוש בצק רך ונעים למגע,
הכנת המלית,לשים בקערה את כל סוגי הגבינות ולערבב היטב , להוסיף עלי בזיליקום קצוצים דק או כף פסטו בזיליקום , לערבב להוסיף ביצה, קורונפלור, פלפל שחור גרוס לערבב היטב לטעום את המלית ורק לאחר מכן להוסיף מלח.
לשטח את הבצק בעזרת מערוך ולשים בתבנית פאי, לדקור את הבצק בעזרת מזלג, לשפוך את המלית על שכבת הבצק,
לקישוט הקיש,לחתוך את עגבניות השרי לחצי ולסדר איך שמתחשק על שכבת המלית, לאפות בטמפ' של 170 מעלות כ- 40 דקות,עד להזהבה , הקיש יתייצב לאחר שיתקרר מעט.
להגיש בליווי סלט ירוק עם רוטב