קיש קישואים וברוקולי

הקיש מתאים עם תוספת של תפו"א בשום ורוזמרין, סלט ירוק וכוס יין אדום.

ניתן להמיר את החמאה במרגרינה, לא חובה להוסיף גבינה וניתן להוסיף גבינה קשה אחרת מכל סוג שיש בבית באותו הרגע.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
01:00:00
מקסי' זמן
01:20:00
מספר מנות
7
ש"ח
40
קושי
3

חומרים

חומרים לבצק

2 כוסות קמח מנופה

100 גר מרגרינה חתוכה לקוביות

1 כפית מלח

ביצה+6 כפות מים קרים (לערבב)

חומרים למלית

2 גזעי ברוקולי רק הפרחים

3 קישואים גודל בינוני מגורד

1 בצל יבש קלוף וחתוך

50 גר/ חמאה

3 ביצים

1 כוס קמח

1 כפית א. אפיה

2 כפיות שטוחות מלח

50 גר' לערך גבינת מוצרלה מגורדת דק ( לא חובה)

פלפל שחור

הוראות הכנה

הכנת הבצק, לשים את הקמח בקערה להוסיף את המלח והחמאה ולערבב עם היד לגרגירים כמו חול, לעשות גומא באמצע לשפוך פנימה את הביצה והמים ולערבב עם היד בתנועות סיבוביות עד שרב הנוזלים נספגו מסביב ואז ללוש לבצק במינימום עבודת לישה, ניתן ללוש גם במעבד מזון באותו האופן.להשאיר את הבצק לנוח ובינתיים מכינים את המלית.

לשים במחבת את החמאה, הבצל והברוקולי לשתי דקות על אש בינונית, להוסיף את הקישואים לעוד שתי דקות ולערבב, להוריד מהגז ולשים בקערה להמתין שהמלית תתקרר מעט ואז להוסיף את הביצים אחת אחת ולערבב, מלח, קמח, א, אפיה ומעט פלפל שחור טחון לערבב בעדינות לתערובת אחידה.לפתוח את הבצק עם מערוך לגודל התבנית (אני פותחת את הבצק ישר על נייר אפיה)לחורר מעט את תחתית הבצק עם מזלג, לשפוך את התערובת לתבנית לשטח מעט את המלית בצורה אחידה, לא להדק

להכניס לתנור חם בטמפ' של 180 מעלות לשעה בערך.

תגובה: