קינוח פירות וקצפת

רגע לפני שפירות הקיץ מפנים את מקומם לפירות החורף, הכינו קינוח קצת אחר, קינוח אישי

פשוט ואלגנטי, קצפת ופירות קיץ בבצק אפוי.

אפשר לשלב במילוי, מנגו, אננס ובננה.

כמות הבצק גדולה ולכן ניתן להקפיא את הבצק שנשאר ולהפשיר (לילה במקרר) כשרוצים להכין שוב. ניתן גם לאפות כמות גדולה יותר של מנג'טים, להכניס לכלי אטום ולהקפיא.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
00:20:00
מקסי' זמן
00:40:00
מספר מנות
9
ש"ח
30
קושי
3

חומרים

לבצק

2 כוסות קמח מנופה

½ כוס סוכר

2 כפות שקדים טחונים (לא חובה)

100 גר' מרגרינה/ חמאה

1 ביצה

3 כפות מים קרים

להכנת המנג'טים

תבנית הפוכה עם שקעים קטנים (אפשר אלומניום)

למריחה בתוך המנג'ט

2 כפות ריבה

2 כפות מים חמים

למילוי

מעט ענבים

1 אגס חתוך קוביות קטנות

1 תפוח חתוך קוביות קטנות

1 שזיף חתוך קוביות קטנות

כף סוכר

לקצפת

½ מיכל קצפת צמחית / שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט

מעט אוכמניות/ פטל/ דובדבן

הוראות הכנה

להכנת הבצק, במערבל מזון או בקערה לשים קמח, מרגרינה שקדים, לערבב לתערובת פירורית, לערבב את הביצה עם המים ולשפוך לקמח, ללוש לבצק.

לקחת מעט מהבצק, לרדד על משטח מקומח להפוך את תבנית השקעים כך שהחלקים הבולטים יהיו כלפי מעלה, לעטוף כל בלט כזה בבצק, להכניס לתנור חם בטמפ' של 180 מעלות, לאפות כ 10 דקות עד שהבצק מעט מזהיב.

להפריד את הבצק המוכן מהתבנית, ניתן להכין כמות גדולה יותר של מנג'טים ולהקפיא לאחר אפיה.

למריחה במנג'ט- לערבב את הריבה עם המים החמים.

למילוי- לשים את הפירות במחבת להוסיף סוכר ולהקפיץ מעט כ- 5 דקות

להקציף קצפת עם אינסטנט פודינג וניל.

להרכבה- למרוח מעט מתערובת הריבה, לשים מעט קצפת בתחתית המנג'ט, למלא בפירות ולשים קצפת מעל, ולקישוט פטל.

להכניס למקרר עד להגשה.

תגובה: