קונפיטורת שזיפים

את הריח שהיה מתפשט בבית, כשאימי הייתה מכינה את הריבה הזו בכל קיץ, לא ניתן לשכוח . היינו רק מחכים שהריבה תתקרר מעט שאפשר יהיה לשים כמות נדיבה על חלה  או לחם טרי.

שזיף "שגיב" הוא השזיף המאורך, צבעו סגול , טעמו מתוק והוא מתאים ביותר להכנת ריבות , קונפיטורות ועוגות.אני אוהבת את השזיף הזה במיוחד, העונה שלו קצרה יחסית לזני שיזיפים אחרים וניתן למצוא אותו בשווקים בין יולי לספטמבר.

מכמות של 2.5 קילו שזיפים , יצא כ 1.4 קילו קונפיטורה שזיפים טעימה.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
02:00:00
מקסי' זמן
02:20:00
מספר מנות
47
ש"ח
45
קושי
4

חומרים

קילו שזיפים מזן "שגיב" טריים ומגולענים

2.5 כוסות סוכר

מיץ מלימון אחד גדול

הוראות הכנה

לשטוף את השיזיפים, לחתוך לחצי ולהוציא את הגלעין , לשים בסיר גדול ולהוסיף את הסוכר

לשים על הגז על אש בינונית ולערבב מידי פעם,הסוכר יתמוסס והעיסה תהפוך נוזלית והשיזיפים יתרככו.

להוסיף את מיץ הלימון ולערבב מידי פעם בזהירות רבה,(הריבה הרותחת מתיזה לכל עבר) להשאיר על האש כשעתיים עד שהכמות מצטמצמת, אפשר לכסות חלקית את הסיר. הריבה מוכנה כאשר היא הופכת סמיכה.

תגובה: