קובנת שושונים

קובנת שושנים  כמה שזה טעים , אני אופה אותה יום קודם, ומכניסה כמה שעות לפני ארוחת בוקר של שבת לתנור החם, אפשר לשים אותה על הפלטה החמה, מה שבטוח זה שלא תוכלו להתעלם מהריח שיוצף בבית.

תוסיפו לארוחה ביצים קשות, עגבניות מרוסקות וחריף

זמן הכנה
03:20:00
זמן בישול
00:30:00
מקסי' זמן
03:50:00
מספר מנות
9
ש"ח
15
קושי
3

חומרים

700 גר' קמח

½ כפית גרגירי קצח ממוין ונקי

1 כפית שטוחה שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כוסות מים פושרים

2 כפות דבש+ 1 כוס מים חמים

2 כפיות מלח

200 גר' סמנה/ חמאה/מרגרינה

סיר לג'חנון

הוראות הכנה

לשים בקערה את הקמח, לעשות גומה באמצע לשים בגומה את השמרים והסוכר לשפוך מעט מים פושרים

להניח בצד למס דקות עד שהשמרים יתחילו להתפתח.בכוס זכוכית להמיס את הדבש במים חמים, לא רותחים להמתין שיתקרר, על הקמח להוסיף את גרגירי הקצח, המלח ,המים עם הדבש ולהתחיל ללוש, הבצק יוצא לא חלק , להוסיף מים לסרוגין ולהמשיך ללוש לבצק רטוב מעט, להשאיר בצד לכ- 5 דקות ואז להרטיב את היד במים וללוש את הבצק ע"י קיפולו, לקחת בצק מלמטה ולהרים לכיוון החלק העליון, כך לבצע ממספר צדדים כאשר כל פעם מרטיבים את היד ושוב לוקחים בצק מלמטה לכיוון מעלה בתנועת עטיפה, להשאיר את הבצק לנוח עוד כ- 5 דקות ולחזור על הפעולה, כך כ 4 פעמים, להשאיר את הבצק לנוח להתפחה כשעתיים. לאחר מכן  לקרוץ כ- 10-12 עיגולים בגודל של תפוז , להניח על משטח מקומח מעט לתת להם לנוח כחצי שעה להמיס על האש או במקרו 200 גר חמאה או מרגרינה או סמנה לשטח עיגול בצק אחד על משטח העבודה, לקפל צד אחד לכיוון האמצע, לקפל את הצד השני לכיוון האמצע גם כן, לשמן שוב במעט סמנה מומסת ולהניח בסיר בצורה אופקית, כך להמשיך עם כל העיגולים

לכסות את הסיר להשאיר לתפיחה מחוץ לתנור  כשעה ואז להכניס לתנור בטמפ' של 180 מעלות לחצי שעה , במידה ורוצים לאכול את הקובנה באותו היום, להשאיר בתנור לעוד כ- 30 דקות במידה ורוצים להקפיא  את הקובנה, כדי לאכול בהמשך אז להמתין שתתקרר ולהכניס עטופה היטב למקפיא, להוציא מהמקפיא ולהכניס לתנור בטמפ' של 130 מעלות ל-3 שעות לערך או עד שהקובנה מקבלת גוון זהוב יפה.

תגובה: