קובנה של פסח, כמה שזה טעים אוכלים את זה בשבת בבוקר או בחג עם רסק עגבניות וביסבס ואפשר לטבול בסוכר, טעים טעים.
הוראות הכנה
לשבור את המצות לחתיכות קטנות לתוך הסיר של הגחנון, זה ייתן אומדן לכמות המצות שצריך, הסיר צריך להיות מלא,להמיס את הסמנה או החמאה בסיר של הג'חנון, לשפוך את המצות הקטושות לקערה גדולה, להוסיף מלח, סוכר, ביצים, חלב לערבב עם היד מלמטה להרים כלפי מעלה שהכל יתערבב לעיסה אחידה להוסיף את הסמנה ולערבב, לשפוך לסיר של הג'חנון לאפות בתנור בחום של 140 מעלות כל הלילה.