קובניות

את הקובניות אני מכינה בד"כ לארוחת שישי בצהריים, מגישה עם רסק עגבניות וביסבס, אפשר להוסיף גם ביצה מקושקשת וקציצות עוף  שמוסיפות מאוד לארוחה.

אם הארוחה תהייה בשרית , אז אכין את הקובניות עם מרגרינה ולא סמנה.

יש מי שמניחים את הבצק בתבנית עגולה או בתבנית אינגליש קייק , אני אוהבת את הקובניות בצורתן הלא מוגבלת.

זמן הכנה
03:30:00
זמן בישול
00:40:00
מקסי' זמן
04:10:00
מספר מנות
7
ש"ח
15
קושי
4

חומרים

1 קילו קמח מנופה

1 כף שטוחה שמרים יבשים

1 כפית קצח ממוין ונקי

1 כף סוכר

11/2 כפות שטוחות מלח

1 כוס מים פושרים לראש עיסה+ 2 כוסות ללישה

1 מרגרינה מומסת /חמאה מומסת/ סמנה

1 ביצה למריחה

הוראות הכנה

בקערה גדולה לשים את הקמח, המלח והקצח, ליצור גומה באמצע ולשים את הסוכר והשמרים, לשפוך כ- כוס מים פושרים, להמתין שהשמרים יתחילו להתפתח.

ללוש לבצק ולהוסיף מים לסרוגין, הבצק לא צריך לצאת חלק מיד בהתחלה,לתת לבצק לנוח כ 5 דקות ואז להרטיב את היד במים ולקחת בצק מתחתית הקערה ובתנועה קיפולית להביא אותו כלפי מעלה ושוב להרטיב את היד וחוזר חלילה, לתת לבצק שוב לנוח כ5-10 דקות ולחזור על הפעולה כך 4-5 פעמים

במהלך הלישות הבצק סופג כל פעם את הנוזלים והופך חלק ונעים.

לתת לו לנוח כשעה וחצי לקרוץ לכדורים בגודל של קלמנטינה , יוצאים בין 22 ל- 25 כדורים ושוב לתת לבצק לנוח כ1/2 שעה.

לקחת כדור בצק, לפתוח לעלה עגול ודק , למרוח מעט מהמרגרינה המומסת לקחת מצד אחד של העיגול ולקפל לכיוון האמצע, כך לעשות גם עם הצד השני, נוצרת רצועה של בצק , מגלגלים את הבצק מקצה אחד לשני, מניחים בתבנית של התנור על נייר אפיה, כך ממשיכים עם כל הכדורים, לשבור את הביצה בצלוחית לערבב אותה ולמרוח את הקובניות

להכניס לתנור בטמפ' של 180 מעלות לכ- 40 דקות עד שהקובניות מקבלות צבע חום זהוב.

תגובה: