קובנה מאפה מהמטבח התימני

קובנה, קלה להכנה טעימה הריח שמופץ בבית בשבת בבוקר לא משאיר ספק, לא לשכוח להכניס ביצים לסיר נפרד לביצים הקשות החומות, מי שבעד שחיתות יכול לאכול את הקובנה עם סוכר, נכון בכלל לא בריא אבל טעים מאוד.

זמן הכנה
02:00:00
זמן בישול
10:00:00
מקסי' זמן
12:00:00
מספר מנות
7
ש"ח
20
קושי
3

חומרים

700 גר' קמח

½ כפית גרגירי קצח ממוין ונקי

1 כפית שטוחה שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כוסות מים פושרים

2 כפות דבש+ 1 מים חמים

2 כפיות מחוקות מלח

50 גר' מרגרינה/ חמאה/ 4 כפות סמנה

הוראות הכנה

לשים בקערה את הקמח, לעשות גומה באמצע לשים בגומה את השמרים והסוכר לשפוך מעט מים פושרים,להניח בצד למס דקות עד שהשמרים יתחילו להתפתח.בכוס זכוכית להמיס את הדבש במים חמים להמתין שיתקרר, על הקמח להוסיף את גרגירי הקצח, המלח את המים עם הדבש ולהתחיל ללוש, הבצק יוצא לא חלק , להוסיף מים לסרוגין ולהמשיך ללוש לבצק רטוב מעט, להשאיר בצד לכ- 5 דקות ואז להרטיב את היד במים וללוש את הבצק ע"י קיפולו, לקחת בצק מלמטה ולהרים לכיוון החלק העליון, כך לבצע ממספר צדדים כאשר כל פעם מרטיבים את היד ושוב לוקחים בצק מלמטה לכיוון מעלה בתנועת עטיפה, להשאיר את הבצק לנוח עוד כ- 5 דקות ולחזור על הפעולה, כך כ 4 פעמים, להשאיר את הבצק לנוח להתפחה כשעתיים. לאחר מכן לשים בסיר של ג'חנון כ- 50 גר' חמאה/ מרגרינה  או 4 כפות סמנה להמיס על האש לכבות את האש ואז לקחת את הבצק ולקרוץ ממנו עיגולים כאשר כל עיגול שקורצים טובלים אותו בחמאה הנוזלית מכל הצדדים, את העיגול מחזיקים בתנועת צביטה, כך ממשיכים עם כל הבצק בסיר תיווצר צורה של פרח

לכסות את הסיר להשאיר לנוח כשעה ואז להכניס לתנור ללילה  בחום של 130 -140 מעלות תלוי בחום התנור, בבוקר (אם הצלחתם להירדם והריח לא שיגע אתכם)להכין רסק עגבניות, לקלוף את הביצים הקשות ואת הקובנה להפוך על צלחת, לאכול בתיאבון

תגובה: