פיתות ומטבל חריף חמוץ מהמטבח הקוצ'יני

פיתות הדושה הן דקות, מגישים לצדם את  הצ'מנדי, טעמו חמוץ חריף עם טעם עדין של פתיתי הקוקוס ועם רטבים נוספים כמו האצ'ר, האולטיד והבצל מה שיוצר חגיגה של צבעים וטעמים.

ארוחה שמתאימה לצמחונים .

העבודה שווה כל רגע.

דרך נוספת להכנת דושה .

זמן הכנה
01:30:00
זמן בישול
00:30:00
מקסי' זמן
02:00:00
מספר מנות
11
ש"ח
20
קושי
4

חומרים

צ'מנדי

1 כפית גרגירי חרדל

½ בצל יבש קצוץ דק

פלפל אדום יבש חריף

50 גר' פתיתי קוקוס

עלי בפלה (לא חובה)

מעט שמן

מעט מלח

½ כוס חומץ

מים לפי צורך

דושה

½ קילו קמח מנופה

1 כף שטוחה שמרים יבשים

2 כפיות מלח

2 כוסות מים

בסיר

2 כוסות מים

¼ כוס שמן

¼ כוס סולת

הוראות הכנה

הכנת הדושה, לשים סיר על האש עם  2 כוסות מים להוסיף את השמן , להרתיח להוסיף את הסולת לערבב ולהוריד מהאש, לערבב מידי פעם שלא יהיו גושים.

בקערה לשים את הקמח, השמרים, המלח להוסיף 2 כוסות מים ולערבב היטב שלא יהיו גושים, להוסיף בזהירות את המים עם הסולת ולערבב היטב שלא יהיו גושים, הבצק צריך לצאת דליל אז אם יש צורך להוסיף עוד כוס מים קרים ולערבב היטב.

במקרה ויש גושים, אפשר להעביר את הבלילה דרך מסננת אורז, להשאיר בצד לתפיחה כשעה , שעה וחצי.

לאחר שתפח לקחת מחבת טפלון לשפוך בלילה בכמות של מצקת ולהכין כמו בלינצ'ס, בין הכנה של פיתה אחת לשניה יש לקרר את המחבת במים קרים , כפי הכנה של הלחוח.

הכנת הצ'מנדי,לשים על האש מחבת עם שמן להוסיף את גרגירי החרדל , לכסות את המחבת במכסה לאחר שהשמן חם גרגירי החרדל יתחילו "להתפוצץ" כאשר יסתיים הרעש הפיצפוצים להוסיף לסיר את הבצל והפלפל החריף להשחים מעט את הבצל, להוסיף את הקוקוס לטגן מעט ולהוריד מהאש.

לשפוך לבלנדר את תערובת הבצל והקוקוס, להוסיף ½ כוס מים, חצי כוס חומץ ולטחון , הבלילה צריכה לצאת משחתית, אם יש צורך להוסיף עוד מעט מים , להוסיף מלח לטעום ולתקן תיבול.

תגובה: