פיתה הודית

צ'אפטי,י פיתה מהמטבח ההודי קלה להכנה פתרון כמעט לכל ארוחה, את הקמח ניתן לשלב עם קמח מלא ואז צריך להוסיף מעט מים בהתאם,

הצ'אפטי מלווה בד"כ את מנות האולטיד(ראו מתכונים)

 

זמן הכנה
00:10:00
זמן בישול
00:20:00
מקסי' זמן
00:40:00
מספר מנות
12
ש"ח
10
קושי
3
כרובית מבושלת עם כורכום מטבח קוצ

חומרים

4 כוסות קמח מנופה

1 כף מחוקה שמרים יבשים

4 כפות מחוקות סוכר

2 כפיות מלח

¼ כוס שמן

11/4 כוסות מים פושרים

הוראות הכנה

לשים בקערה את הקמח, ליצור גומה לשים כף סוכר ואת השמרים את יתרת הסוכר לשים על הקמח,להוסיף מים לגומה כדי שהשמרים יתחילו להתפתח, להוסיף לקמח מלח ושמן.לאחר שהשמרים התחילו להתפתח ללוש לבצק רך ונעים, לתת לבצק לנוח כ- 5 דקות לקרוץ כ- 12-13 עיגולים בגודל של קלמטינה ,לשים מחבת על האש ,לרדד כל עיגול ולשים במחבת החמה לאחר כ- 30 שניות להפוך לצד השני וכך ההמשיך עם כל הפיתות.

תגובה: