פסטלים מהמטבח הקוצי'ני

הפסטלים כל כך טעימים הם נאכלים כמו גרעינים, לכן כדאי מאוד להקפיא חצי מהכמות מיד בסיום הטיגון

אצלנו בבית הטריק הזה אף פעם לא עבד.

העבודה הרבה שווה את התוצאה.

 

זמן הכנה
01:00:00
זמן בישול
02:00:00
מקסי' זמן
03:00:00
מספר מנות
49
ש"ח
45
קושי
4

חומרים

חומרים למילוי

הכנת העוף

3 חזה עוף

1 כפית כורכום

מעט מלח

1 כף חומץ

הכנת הבצל

12 בצל יבש גדול קצוץ לקוביות קטנות

½ חבילה קוזברה קצוצה

½ חבילה כרפס קצוץ

עלי בפלה

¼ כרוב חתוך לרצועות דקות

4 פלפל חריף קורון קצוץ

2 כפיות מלח

3 כפיות כורכום

½ כפית פלפל שחור

חומרים לבצק

1קג' קמח

¾ כוס שמן

1כף שטוחה מלח

2 כפות חומץ

2 כוסות מים

שמן לטיגון עמוק

הוראות הכנה

מילוי- לחתוך את החזה לקוביות קטנות לשים במחבת ולטגן בשמן , להוסיף את הכורכום ומעט מלח ולערבב לאחר שקוביות העוף מבושלות להוסיף כף חומץ.

את הבצל הקצוץ לשים בסיר גדול עם שמן ולרכך אותו עד שהמראה שלו הופך שקוף, לא לסגור את המכסה של הסיר, לערבב מידי פעם שלא ישרף . כמות הבצל גדולה ולכן הבישול לוקח זמן רב.

כאשר הבצל רך, להוסיף את הכוזברה, הכרפס, הפלפל החריף והכרוב ורק לאחר מכן להוסיף את התבלינים ואת חזה העוף שטוגן בנפרד, לערבב טוב הכל ביחד להשאיר עוד 10 דקות לערך על הגז ואז לשפוך את כל המילוי למסננת.

הכנת הבצק.

 ללוש את כל החומרים לבצק רך ונעים למגע אם הבצק יבש מידי אז להוסיף מעט מים לא הרבה,הבצק צריך לצאת רך ונעים למגע, החומץ מוסיף לגמישות הבצק.

את הבצק לחלק לכ- 70 עיגולים, לפתוח כל עיגול בעזרת מערוך, לשים מעט מהמילוי לסגור לצורה של חצי סהרון ולסגור ע"י קיפול קצה הבצק כמו מניפה , כך להכין את כל הפסטלים.

לחמם סיר עם שמן עמוק לטיגון, לשים את הפסטלים, הפסטל ישקע בשמן ואז יתרומם וישחים לצבע זהוב

להוציא ולשים על נייר סופג.

 

תגובה: