פנקיייק טעים

אני אוהבת להגיש את הפנקייק בתוספת שוקולד מריר שאני ממיסה עם מעט חלב וחמאה, שבבי קוקוס ואגוזים טחונים ואם יש כדור גלידה וניל או שוקולד, אח איזו חגיגה .

הפנקייק יוצאים אוריריים וקלים

זמן הכנה
00:10:00
זמן בישול
01:00:00
מקסי' זמן
01:10:00
מספר מנות
15
ש"ח
15
קושי
2

חומרים

2 גביע שמנת חמוצה

2 כוסות חלב

4 ביצים

8 כפות סוכר

1 שקית סוכר וניל

3 כוסות קמח מנופה

¼ כפית סודה לשתיה

1 שקית אבקת אפיה

הוראות הכנה

לשים בקערה עמוקה את השמנת, הביצים, סוכר סוכר וניל לערבב היטב , כאשר התערובת חלקה להוסיף לסרוגין את הקמח , א האפיה , סודה לשתיה והחלב, לערבב היטב לתערובת חלקה ללא גושים.

לקחת כמות של מצקת מהבלילה ולשפוך למחבת טפלון קטנה בקוטר של 15 ס"מ או 10 ס"מ לשים על אש קטנה ונמוכה, בצד הראשון בערך 4 דקות ולאחר מכן להפוך את הפנקייק ולבשל עוד כדקה לכסות את המחבת במכסה.

אם חוששים שהפנקייק הראשון ידבק למחבת, אפשר לשמן במעט מאוד שמן ולנגב את השאריות, לאחר מכן כבר אין צורך לשמן.

תגובה: