פאי תפוחים ופירורים, טעמו משתבח לאחר יום, כאשר הפירורים מתרככים מעט
אני אוהבת לחמם מעט את הפאי לפני ההגשה.
לאירוח מושלם אפשר להוסיף לצלחת ההגשה כדור גלידת וניל.
הוראות הכנה
הכנת המילוי,לקלוף את תפוחי העץ לחתוך לחצי ולפרוסות, לשים במחבת על אש בינונית להוסיף סוכר, קינמון וחמאה לערבב בעדינות , להשאיר על האש עד שהתפוחים יתרככו , להוסיף מיץ לימון ולערבב מידי פעם, לאחר שהתפוחים התרככו לכבות את הגז ולהמתין שהתפוחים יתקררו.הכנת הבצק, לשים בקערה או במעבד מזון קמח, סוכר וחמאה לערבב לפירורים , להוסיף ביצה עם מים תוך כדי ערבוב עד לקבלת גוש בצק חלק.
להוציא ¼ מהבצק לצד, את השאר הבצק לרדד במערוך ולכסות תבנית נמוכה/ פאי לשפוך את התפוחים וליישר מעט. את הבצק שנשאר להחזיר לקערה או למעבד המזון להוסיף 3 כפות קמח ו2 כפות סוכר ולשפשף בעזרת 2 כפות הידיים לפירורים קטנים או בפולסים במעבד המזון
את הפירורים לפזר על פני התפוחים
לאפות בתנור שחומם מראש בטמפ' של 180 מעלות 40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.