עוגת שכבותתותים וקצפת

עוגת שכבות תותים וקצפת, עוגה קלה להכנה, מרשימה ביופיה ובטעמה.

אני אוהבת את המראה של העוגה ללא ציפוי קרם מסביב, ניתן למרוח קרם גם מסביב לעוגה, לעטוף אותה בקצפת.

אני מכינה את העוגה עם קצפת צמחית שהיא יותר קלילה ואוורירית וניתן להגיש את העוגה גם כקינוח לארוחה בשרית.

אפשר להכין את העוגה עם קומה אחת בלבד, שכבת עוגה, מעל שכבת קצפת בכמות נדיבה ומעל פרוסות תותים מסודרים צפוף.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
00:20:00
מקסי' זמן
00:40:00
מספר מנות
13
ש"ח
60
קושי
3

חומרים

שכבות ספוג מצרכים כפול 2

3 ביצים

3 כפות סוכר

3 כפות קמח

1 שקית סוכר וניל

להרטבת העוגה

4 כפות סוכר

½ כוס מים רותחים

לקצפת

2 מיכלי קצפת צימחית או שמנת מתוקה

1 אבקת אינסטנט פודינג וניל

בין הקצפת

כ- 400 גר' תותים

הוראות הכנה

להפריד ביצים, להקציף חלבונים לקצף יציב, להוסיף, סוכר וסוכר וניל להוריד מהירות הקצפה , להוסיף חלמונים ולאחר מכן את הקמח, להקציף במהירות נמוכה ובזהירות, שהקצף יישאר אוורירי.

לשפוך לתבנית עגולה בקוטר 24  עם נייר אפיה ,להכניס לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ל כ 10 דקות או עד שהעוגה הופכת זהובה.

באותו תהליך להכין שכבה נוספת.

לשחרר את השכבות מהתבנית, לשים בצד לצינון

להכנת הקצפת, לשפוך לקערת הקצפה מיכלי שמנת מתוקה להוסיף אינסטנט פודינג ולהקציף במהירות גבוה לקצפת יציבה.

לשטוף את התותים,להניח על מגבת נייר לספיגת המים, לחתוך לפרוסות לא דקות כ- 10 תותים.

הרכבת העוגה קומה ראשונה, לשים שכבה ראשונה בתבנית או במגש גדול, להרטיב את העוגה מסביב ובאמצע בעזרת כף, למרוח שכבה דקה של קצפת, לשים מעל את פרוסות התותים, למרוח שוב מעט קצפת על התותים להרטיב את  שכבת העוגה השניה, ולהניח אותה בזהירות על התותים והקצפת, למרוח קצפת בכמות נדיבה יותר ומעל לשים תותים שחתוכים לאורכם לחצי.

 

תגובה: