תמונה של עוגת שכבות לבנה ואלגנטית

עוגה מרשימה ביופיה , אורירית וטעימה מאוד

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
00:20:00
מקסי' זמן
00:50:00
מספר מנות
11
ש"ח
40
קושי
4

חומרים

תחתית
4 ביצים
3 כפות סוכר
3 כפות קמח מנופה
מעט תמצית וניל
½ כוס מים רותחים 1 שקית סוכר וניל לערבב
הכנת הקצפת
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
הכנת הציפוי
200 גר' שוקולד לבן
2 כפות חלב

הוראות הכנה

הכנת התחתית .
להפריד חלבון וחלמון,להוסיף לחלמון תמצית וניל , להקציף את החלבונים לקצף חזק להוסיף סוכר, להוריד מהירות להוסיף את החלמונים, להוסיף קמח, לשפוך לתבנית עגולה בקוטר 26 לאפות בתנור חם בטמפ'של 180 מעלות כ- 15 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור, להעביר בזהירות סכין מסביב כדי שכאשר העוגה מתקררת היא תרד בגובה אחיד, כאשר התחתית קרה לפזר בכפית את המים עם הסוכר וניל, אין צורך להרטיב את העוגה עם כל הנוזל.
הכנת הקצפת .
להקציף שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל וחלב לקצפת יציבה, את הקצפת למרוח על העוגה.
הכנת הציפוי .
להמיס את השוקולד הלבן על אש נמוכה עם החלב תוך כדי ערבוב , כאשר השוקולד נמס להמתין מעט שיתקרר ואז לשפוך על שכבת הקרם .

אפשר לקשט עם פסי ריבת חלב, או ע"י ריקועים עדינים עם כפית.

תגובה: