קצפת עם תות ואננס

עוגת קצפת, תותים ואננס עוגה קלה להכנה, טעימה ומרשימה ביופיה.

אני אוהבת את המראה של העוגה ללא ציפוי קרם מסביב, ניתן למרוח קרם גם מסביב לעוגה, לעטוף אותה בקצפת.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
00:10:00
מקסי' זמן
00:30:00
מספר מנות
7
ש"ח
30
קושי
2

חומרים

שכבות ספוג

4 ביצים

4 כפות סוכר

4 כפות קמח

1 שקית סוכר וניל

1 כף מיץ לימון טרי

לקצפת

2 מיכלי קצפת צימחית או שמנת מתוקה

1 אבקת אינסטנט פודינג וניל

בין השכבות

כ- 200 גר' תותים

כ- 200 גר' אננס חתוך מקופסא.

אפיה בתבנית של התנור

הוראות הכנה

להפריד ביצים, להקציף חלבונים לקצף יציב, להוסיף, סוכר וסוכר וניל להוריד מהירות הקצפה , להוסיף את מיץ הלימון, החלמונים ולאחר מכן את הקמח, להקציף במהירות נמוכה ובזהירות, שהקצף יישאר אוורירי. לשטח בתבנית של התנור נייר אפיה , לשמן מעט ולשפוך את הבלילה בצורה שווה בתבנית ,להכניס לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ל כ 10 דקות או עד שהעוגה הופכת זהובה.לשים בצד לצינון.

להכנת הקצפת, לשפוך לקערת הקצפה מיכלי שמנת מתוקה להוסיף אינסטנט פודינג ולהקציף במהירות גבוהה לקצפת יציבה.לשטוף את התותים,להניח על מגבת נייר לספיגת המים, לחתוך לפרוסות לא דקות.בקערה נוספת להכין את האננס החתוך .לחתוך את תחתית הבצק ל 4 רצועות רחבות שוות.

הרכבת העוגה קומה ראשונה, לשים שכבה ראשונה בתבנית או במגש גדול, בעזרת כף, למרוח שכבה דקה של קצפת, לשים מעל את פרוסות התותים, למרוח שוב מעט קצפת לשים את  שכבת העוגה השניה, למרוח קצפת לפזר אננס ומעל שוב למרוח מעט קצפת, לחזור על הפעולה שוב ולשים שכברת תותים, קצפת ושוב שכברת עוגה ולמרוח בקצפת , אפשר למרוח קצפת גם מסביב לעוגה, אני אוהבת עוגה פחות "מסודרת" שרואים בה את השכבות .

תגובה: