עוגת גבינה חומה

אני אוהבת מאוד את העוגה הזו, המרירות של הקקאו עם העוגה המתוקה, ריח השוקו החם שמתפשט בבית בזמן האפיה , עושה את העבודה.

 

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
01:00:00
מקסי' זמן
01:20:00
מספר מנות
11
ש"ח
60
קושי
3

חומרים

 לתחתית

1 חבילה ביסקוויט/34 ביסקוויטים / 200 גרם

2 כפות שטוחות אבקת קקאו

150 גר' חמאה מומסת

למלית

750 גר' גבינת שמנת

200 גר' שוקולד מריר מומס

1 שקית סוכר וניל

1 כוס סוכר

3 ביצים

לפיזור לאחר אפיה

מעט אבקת קקאו

הוראות הכנה

 לרסק את הביסקוויט לפירורים דקים במעבד מזון או בכתישה, להוסיף את אבקת הקקאו ולערבב היטב לאחר מכן להוסיף את החמאה המומסת לערבב לתערובת אחידה.

לשטח את התערובת בתבנית עגולה

בקערה גדולה לשים את הגבינה ולערבב היטב במקסר או בכף לתערובת חלקה, לאחר מכן להוסיף את השוקולד המומס ולערבב היטב עד לאחידות, להוסיף את הסוכר והסוכר וניל ולערבב, להוסיף את הביצים לערבב לתערובת אחידה.

לשפוך לתבנית עם תחתית הביסקוויט, להכניס לתנור בטמפ' של 160 מעלות לשעה, אין צורך לפתוח את התנור באמצע, לאחר שעה לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה להתקרר בתוך התנור ולאחר מכן לכסות ולהכניס למקרר ללילה.

לאחר האפיה העוגה תהייה עדיין רכה וקפיצית, במהלך הקירור היא תתקשה ותהייה יציבה.

לפני ההגשה לפזר קקאו על העוגה  בעזרת מסננת

תגובה: