עוגת גבינה ואוכמניות

את המתכון לעוגת גבינה ואוכמניות קיבלתי לפני שנים רבות מידידה ותיקה,דינה מקיבוץ מעברות שהפכה לאחר מכן לקונדיטורית של הקיבוץ, עוגת גבינה ואוכמניות,זאת עוגת השבועות שלי.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
03:00:00
מקסי' זמן
03:20:00
מספר מנות
13
ש"ח
60
קושי
3

חומרים

לתחתית

3 ביצים

3 כפות סוכר

3 כפות קמח

2-3 טיפות מיץ לימון

להרטבת העוגה

1 כף מלית אוכמניות

½ כוס מים רותחים

למלית גבינה

2 מיכלי שמנת מתוקה

500 גר' גבינה לבנה 9%

100 גר' אבקת סוכר

11/2 שקיות ג'לטין

כוס מים רותחים

לשכבת האוכמניות

½ שקית ג'לטין

½ כוס מים רותחים

400 גר' מלית אוכמניות

הוראות הכנה

הכנת התחתית, להפריד ביצים, להקציף חלבונים לקצף יציב, להוסיף, סוכר ומיץ לימון להוריד מהירות הקצפה, להוסיף חלמונים ולאחר מכן את הקמח, להקציף במהירות נמוכה ובזהירות, שהקצף יישאר אוורירי.

לשפוך לתבנית עגולה בקוטר 24  עם נייר אפיה ,להכניס לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ל כ 10 דקות או עד שהעוגה הופכת זהובה.

להרטבת התחתית, לערבב כף מלית אוכמניות עם חצי כוס מים רותחים ובעזרת כף לשפוך על התחתית.

להכנת מלית הגבינה,לשים בקערת הקצפה מיכלי שמנת מתוקה , גבינה לבנה ואבקת סוכר , להקציף כ 5 דקות עד לקבלת מלית יציבה , לערבב היטב בכוס מים רותחים את הג'לטין ולאחר שזה האחרון נמס, לשפוף בזהירות את הנוזל אל המלית תוך כדי ערבוב , לשפוך על התחתית ולהכניס למקרר לכ 3 שעות עד שהמלית הופכת יציבה.

לשכבת האוכמניות, לערבב היטב עד להמסה מוחלטת ½ שקית ג'לטין בחצי כוס מים רותחים, לאחר שהג'לטין נמס לשפוך אותו אל מלית האוכמניות לערבב היטב ואז בזהירות לשפוך על העוגה.

להכניס את העוגה למקרר לכמה שעות או ללילה עד שתתיצב.

כדי לשחרר את העוגה מהתבנית ולחתוך להגשה, הכינו כוס מים רותחים, טבלו את הסכין במים נגבו העבירו סביב שולי העוגה כדי לשחררה מהתבנית טבלו שוב את הסכין במים חמים ותחתכו את העוגה להגשה.(את הסכין צריך להרטיב לפני כל חיתוך)

תגובה: