עוגיות ספירלה מבצק שמרים עם שוקולד

עוגיות ספירלה. אי אפשר לעמוד בפני ריח מאפי הבצק שיוצאים מהתנור החם ,עוגיות ספירלה מבצק שמרים, מרשימות ביופין וטעימות מאוד, רכות ומתוקות.

את המתכון לבצק השמרים קיבלתי  מדודה מרים ושדי מהרצליה, שמפנקת את משפחתה עם מאפים טעימים והכנתי את עוגיות הספירלה לפנק את באי ביתי.

מהמתכון לבצק אפשר להכין, שטרודלים במילויים שונים.

זמן הכנה
03:00:00
זמן בישול
00:30:00
מקסי' זמן
03:30:00
מספר מנות
45
ש"ח
30
קושי
3

חומרים

5 כוסות קמח

3חלמונים

1 כוס חלב

200 גר' חמאה

1 כפית מלח

מעט תמצית רום

לראש עיסה

1 כף שמרים יבשים

1 כפית סוכר

¼ כוס מים פושרים

למילוי

מעט שמן או חמאה (אם בחרתם למרוח בשוקולד, אין צורך בזה)

שוקולד למריחה/ שחר/ נוטלה

½ כוס סוכר

2 כפות נס קפה/ קקאו/ קינמון

למריחה על העוגיות לפני אפיה

1 חלמון מעורבב היטב עם כף מים

להרטבת העוגיות

1/4 כוס מים רותחים

1/2 כוס סוכר

מעט תמצית וניל

הוראות הכנה

הכנת הבצק- להרתיח את החלב (אפשר גם במיקרו), להוריד מהאש להמיס את החמאה לשים בצד שיתקרר מעט. להכין ראש עיסה, בקערה לשים את השמרים הסוכר והמים ולהמתין מספר דקות שהשמרים יתפתחו, לאחר שהשמרים תפחו לשפוך לקמח.לחלב שהתקרר מעט להוסיף את הסוכר, המלח והרום לערבב היטב ולהוסיף לקמח עם השמרים, להוסיף את החלמונים וללוש לבצק חלק.

לתת לנוח כשעה וחצי שעתיים, עד שהבצק יכפיל את נפחו.

להרטבת העוגיות- להרתיח 1/4 כוס מים להוסיף ½ כוס סוכר ותמצית וניל לערבב היטב.

לחלק את הבצק שתפח ל-6 כדורים לרדד כל כדור לעלה, למרוח, חמאה או שמן, או שוקולד למריחה ומעל לפזר את תערובת הסוכר והקקאו לקפל את הבצק לחצי, לחתוך בעזרת סכין חדה את הבצק לרצועות לאורכו, לקחת כל רצועה להחזיק בשתי קצוות ולגלגל לספירלה, את הספירלה לגלגל כמו שבלול ואת הקצה להכניס מתחת, לשים בתנית למרוח חלמון להשאיר כ 15 דקות להתפחה מחוץ לתנור. להכניס לתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות ל- 20 -30 דקות , להבריש את העוגיות שיוצאות חמות מהתנור.

תגובה: