סמנה

פעם בשנה זה קורה תמיד לפני חג הפסח אימי מכינה סמנה כשרה לחג ,את הסמנה , מוסיפים לג'חנון, לקובנה, סאביה, לקובנה של פסח, לפטוט ועוד מאכלים רבים, טעימים שמשאירים טעם של הרבה עוד.

את הסמנה אימי למדה להכין בתימן מאימה, בתימן ההכנה הייתה מחלב, היו חובצים את החמאה, מכניסים את החלב לדלעת יבשה וריקה מתוכן ומטלטלים, הטילטול גורם להפרדה בין הנוזל לשומן, השומן עולה למעלה, לאחר מכן שמים את השומן בסיר ומתחילים בבישול, בתהליך מילוי הסמנה לצנצנת היו שורפים ענף משיח הגפן וכאשר הוא מתחיל לבעור מכניסים מיד את הענף לצנצנת וסוגרים, העשן הכלוא בתוך הצנצנת משאיר ארומה נפלאה.

אל בית אימי בתימן, היה מגיע המלך אימם יחיא להתארח ולכבודו היתה מכינה סבתי מרק תימני וחילבה, מלווח עם סמנה ודבש וסאביה, המלך אימאם יחיא היה בא להתארח בביתם ומתענג על המאכלים.

אימי ומשפחתה עלו לארץ בשנת 1949 במבצע "מרבד הקסמים".

שמתי פעמי לבית אימי לראות את התהליך מקרוב, כמות החמאה שלקחתי איתי לא הספיקה ולכן הוספנו 5 מחמאה.

חומרים

14 חמאה 200 גר'

2 כפות גרגירי חילבה קלויים וטחונים

 

הוראות הכנה

שמים את כל החמאה בסיר גדול ומשאירים על הגז בלהבה הבינונית, לאחר 30 דקות לערך מתחיל להיווצר קצף והצבע אט, אט הגוון משתנה לצהוב דבש , מערבבים בזהירות שלא יגלוש מהסיר וממשיכים בתהליך, לא מערבבים באופן רציף, כך ממשיכים כשעה וחצי כאשר מידי פעם מערבבים קלות, גוון הסמנה משתנה לצבע דבש כהה נוטה לחום מוסיפים פנימה את החילבה הטחונה מערבבים קלות משאירים על הלהבה כ10 דקות נוספות ומכבים את האש, משאירים את הסמנה להתקרר לאחר מכן מעקרים צנצנות זכוכית וממלאים בהם את הסמנה.

 

תגובה: