סלט גריסי פנינה

סלט גריסי פנינה קל להכנה, אפשר להוסיף ירקות שיש בנמצא בבית, סלט גריסים כתוספת או כמנה.

זמן הכנה
00:10:00
זמן בישול
00:20:00
מקסי' זמן
00:40:00
מספר מנות
5
ש"ח
15
קושי
2

חומרים

להכנת הגריסים

2 כוסות גריסי פנינה, להשרות במים כשעה

31/2 כוסות מים חמים

בצל קצוץ

2 כפיות שטוחות מלח

מעט שמן

תוספת הירקות

1מלפפון חמוץ חתוך לקוביות

1 מלפפון ירוק שטוף חתוך לקוביות

1 שן שום מגורדת

2 יח' בצל ירוק קצוץ

1-2 פיטריות שמפניון או פוטבלו(לא חובה)חתוך קוביות

חופן עלי ביבי שטופים, אפשר כל סוג אחר של עלים

1 כף שמן זית

1 כף חומץ תפוחים

מלח

 

הוראות הכנה

הכנת הגריסים, לשים שמן בסיר ולהוסיף את הבצל הקצוץ, להשחים אותו מעט, להוציא את הגריסים מהמים לשפוך לסיר,להוסיף את המים החמים והמלח, להוריד מעט את הלהבה לכסות את הסיר, לבשל כ15 דקות עד 20 דקות(ההכנה כמו שמכינים אורז).לאחר שהגריסים התקררו מעט, לערבב בעדינות עם מזלג (לפורר שלא יהיו גושים) ולהעביר לקערה גדולה להוסיף מלפפון, שום, בצל ירוק ופטריות לערבב לא בלחץ להוסיף שמן זית, חומץ, פלפל שחור ומלח לערבב, להוסיף את עלי הביבי ושוב ערבוב קל.

 

תגובה: