סלט גבץ', תוספת צבעונית וטעימה בשולחן, התיבול עדין ולכן טעם הירקות מורגש , אפשר לשים על פרוסת לחם ולהינות, ואם במקרה נשאר קצת מהסלט לאמצע השבוע אז ניתן להכין ממנו שקשוקה טעימה.
הוראות הכנה
לשים בסיר את השמן ולהוסיף את הבצל להשחמה, להוסיף את הקישואים ולערבב 5 דקות על אש גבוהה תוך כדי בחישה שהקישואים לא ידבקו לתחתית הסיר, להוסיף פלפל גמבה, פלפל חריף ועגבניות, רסק עגבניות פפריקה מתוקה ומלח להשאיר כ- 30 דקות על אש נמוכה עד שכל הירקות מתרככים, להוסיף את קוביות החציל המטוגן לטעום לתקן תיבול ובתיאבון.