סופגניות חמות לחג החנוכה

סופגניה חמה ומתוקה מממ......

טעימות, אווריריות שוות את כל העבודה , סופגניות.

זמן הכנה
02:30:00
זמן בישול
00:30:00
מקסי' זמן
03:00:00
מספר מנות
31
ש"ח
15
קושי
3

חומרים

½ קילו קמח מנופה

½ כפית מלח

כף שמרים יבשים

5 כפות סוכר

1 כוס מים פושרים

1 ביצה

2 כפות שמן

1 ליטר שמן לטיגון עמוק

לפיזור מעל

אבקת סוכר

מעט סוכר עם ½ כפית קינמון

ריבה

הוראות הכנה

לשים את הקמח בקערה גדולה, ליצור גומה באמצע ובתוכה לשים את השמרים, כף סוכר, וחצי כוס מים להשאיר לכמה דקות עד שהשמרים יתחילו לעבוד, להוסיף לקמח את הסוכר הנותר, המלח, הביצה ו2 כפות שמן, ללוש היטב לבצק חלק רך וגמיש, לכסות את הקערה במגבת ולהניח להתפחה כשעתיים, עד שהבצק יכפיל את נפחו.

לאחר כשעתיים, לקמח משטח לקחת חצי מכמות הבצק, לרדד לעלה לא דק, לקרוץ עיגולים בקוטר של 6 ס"מ לערך, לשים את העיגולים במגש מקומח לכסות עם מגבת מעל או נייר אפיה ולהשאיר להתפחה כ- 30 דקות.

לשפוך ליטר שמן לסיר , כדאי לבחור בסיר לא גדול מידי כדי שליטר שמן יספיק לטיגון, לחמם את השמן לחום גבוה, אפשר לבדוק אם השמן מוכן לטיגון ע"י קיסם שמכניסים לסיר ומסביבו נוצרות בועות קטנות, או שכשמכניסים חתיכה קטנה מהבצק והיא צפה, מכניסים פנימה בזהירות את העיגולים 2-3 בכל פעם תלוי ברוחב הסיר אבל לא יותר מידי שלא יהיה צפוף, כאשר הסופגניה מזהיבה מצד אחד הופכים לצד השני, מוציאים בעזרת כף מחוררת, שמים בצלחת על נייר סופג מזריקים ריבה ומפזרים א. סוכר או סוכר וקינמון ותוך דקות לא נשאר כלום על השולחן.

תגובה: