סומסומיות של סבתא אתי אילון

סומסומיות של סבתא אתי אילון מרמת השרון, את המתכון קיבלתי מכלתה מיכל.

קלות להכנה מפתיעות בטעמן.

הסומסומיות נחטפו מיד ולכן אני מכינה כמות כפולה.

הצעת הגשה , לשבור סומסומית בקערת יוגורט, טעים מאוד.

זמן הכנה
00:10:00
זמן בישול
00:10:00
מקסי' זמן
00:20:00
מספר מנות
29
ש"ח
15
קושי
2

חומרים

200 גר' סומסום לא קלוי

100 גר' גרעיני חמניה

100 גר' גרעני דלעת

3 כפות שטוחות סוכר חום

1 חלבון מביצה גודל L

הוראות הכנה

לחמם תנור לטמפ' של 165 מעלות, לשים בקערה את כל החומרים היבשים ולערבב, להוסיף את חלבון הביצה ולערבב היטב עד שכל המרכיבים נראים לחים, נראה שכמות החלבון קטנה, אך לא כך.

לשטח נייר אפיה בתבנית, לקחת בעזרת כף מהתערובת ולשים על נייר האפיה, להכניס לתנור החם ל 10 דקות בערך, אך לא יותר מרבע שעה כדי שהסומסומיות לא ישרפו, להוציא את התבנית מהתנור  להמתין עד שיתקרר ואז ניתן  להכניס לקופסא.