מרק אדום עם קניידלך

מרק אדום עם קניידלך אני בד"כ מכינה בערב פסח לארוחת הצהריים , אך אפשר להכין אותו בכל יום בשנה 

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
00:30:00
מקסי' זמן
01:00:00
מספר מנות
7
ש"ח
25
קושי
3

חומרים

למרק

3 גזר קלוף חתוך לרצועות לאורך

2 תפו"א קלוף חתוך קוביות בינוניות

2 סלק קלוףחתוך פלחים

1 בצל יבש קצוץ

¼ חב' כוסברה קצוצה

¼ חב' עלי כרפס קצוץ

6 עלי מנגולד קצוצים

1 שן שום קצוצה

2 כפיות מלח

מעט פלפל שחור גרוס

מיץ מלימון 1 גדול

1 כף שמן

לקניידלך כ- 20 עיגולים

¼ בצל יבש קצוץ דק

מעט כוסברה קצוצה דק

11/2 כוס קמח מצה

1 כפית מלח

1 ביצה

1 כוס מים

מים רותחים לבישול הקניידלך

הוראות הכנה

הכנת המרק

לשים שמן בסיר להוסיף את הבצל והשום ולרכך מעט, להוסיף את הגזר ולערבב לאחר כ- 5 דקות להוסיף את הסלק ולאחר מכן את תפו"א, להוסיף מים עד כדי כיסוי הירקות,כשהירקות התרככו להוסיף מלח , פלפל ולימון לטעום לתקן תיבול ולכבות את האש.

הכנת הקניידלך

לשים בקערה את הקמח מצה להוסיף פנימה את הכוזברה והבצל ולערבב היטב להוסיף מלח, ביצה, מים ולערבב היטב לתערובת חלקה.

להרתיח מים בסיר, להכין עיגולים בגודל של קלמנטינה קטנה להכניס לסיר, הקניידלך ישקעו וכאשר יהיו מוכנים יתרוממו אט אט למעלה, להוציא עם כף מחוררת להכניס את הקניידלך לסיר המרק , להרתיח את המרק עם הקניידלך ובתיאבון.

תגובה: