לחוח מהמטבח התימני

 הלחוח, פיתה מחוררת טעימה עם מרק תימני וחילבה, או רסק עגבניות וסחוג

 קל להכנה.

 

זמן הכנה
02:00:00
זמן בישול
01:00:00
מקסי' זמן
03:00:00
מספר מנות
12
ש"ח
10
קושי
5

חומרים

1 קג' קמח

1.5 כפות שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כף מלח

3 כפות סולת

2 כוסות מים + 4 כוסות

הוראות הכנה

מנפים קמח בקערה גדולה, יוצרים גומה ושמים בה את השמרים עם כף סוכר מוסיפים כחצי כוס מים ונותנים לשמרים להתפתח, על הקמח מפזרים את המלח.

מוספים לסיר 2 כוסות מים, מוסיפים את הסולת ומרתיחים , מערבבים בהתמדה שלא יהיו גושים מכבים את האש.

אל קערת הקמח מוסיפים את יתרת המים תוך כדי לישה ולאחר מכן מוסיפים את המים עם הסולת ומערבבים עם כף (זהירות הבלילה חמה)לתערובת חלקה , הבצק צריך להיות דליל קצת פחות מבצק של חביתיות.

להשאיר את הבצק לתפוח ומידי פעם לערבב את העיסה, על העיסה יופיעו בועות תפוחות.

לקחת מחבת טפלון חדשה, נקייה לגמרי משריטות לשפוך כמות של 2 מצקות בערך ולשטח, לשים על האש הבינונית, מיד נוצרים בועות בבצק שבמחבת הלחוח מוכן כאשר רואים שכל הבועות יבשות.

מוציאים ומניחים על מגבת נקיה ומכסים.

כדי להכין את הלחוח הבא, יש לקרר את תחתית המחבת במים ורק אז לשים שוב כמות של 2 מצקות בערך וכך הלאה.

 

תגובה: