כיסיי בצק פילו ממולאים

כיסי פילו במילוי כבד מנת פתיחה מרשימה מאוד, כיכבה אצלי בשולחן החג אפשר למלא גם בירקות  למנה צמחונית.

 

זמן הכנה
01:00:00
זמן בישול
01:00:00
מקסי' זמן
02:00:00
מספר מנות
13
ש"ח
35
קושי
4

חומרים

למילוי

300 גר' כבד עוף

2 בצל יבש קוצוץ

½ כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

מלח

½ כוס מים רותחים

מעט שמן לטיגון הבצל

לכיסים

8 גיליונות עלי בצק פילו

שמן להברשה

לקשירה

12 גבעולים ארוכים של בצל ירוק

מים רותחים

תבנית שקעים, או 12 תבניות אישיות חד פעמי

הוראות הכנה

הכנת המילוי

לנקות את הכבד , לצלות ולשים בצד שיתקרר, במחבת גדולה  מעט שמן, להוסיף את הבצל הקצוץ ולהשחים, את הכבד שהתקרר לחתוך לחתיכות בינוניות ולהוסיף לבצל, לערבב היטב להוסיף תבלינים לטעום ולתקן תיבול, הטעם צריך להיות פיקנטי, להוסיף כחצי כוס מים רותחים ולהשאיר שיתבשל תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות עד שהנוזל מצטמצם, לכבות את הגז.

הכנת עלי הקשירה

בקערה לשים את עלי הבצל הירוק, לשפוך מעל מים רותחים ומיד לאחר שהגבעול משנה את צבעו, לשפוך את המים ולשים מים קרים.

הכנת הכיסים

לשמן את עלי הפילו, לקחת 4 עלים ביחד ולחתוך בסכין חדה לרוחב הבצק- 3 חלקים שווים ולאורך הבצק לחצי כך שיוצא 6 חלקים שווים, לקחת חלק אחד המורכב מ- 4 עלים , לקחת עלה אחד לשים במרכז השקע, לקחת עלה שני ולשים מעליו אבל בהטיה קלה ימינה את הבא אחריו גם כן בהטיה ואת האחרון, להשקיע את הבצק , למלא ב 2 כפות מהכבד הקצוץ לאסוף אל המרכז את כל קצוות הבצק ולקשור עם גבעול הבצל הירוק, כך להמשיך עם כל החלקים הנוספים, להכניס לתנור חם בטמפ' של 180 מעלות לכ- 30 דקות בערך עד להזהבה בהירה.

תגובה: