כוסיות מצה במילוי כבד

כוסיות מצה במילוי כבד ורוטב פיטריות ,מנת פתיחה אישית, מרשימה ומעניינת, לארוחת ליל הסדר.

ניתן להכין את הכל מראש ולהרכיב את המנה רגע לפני שיושבים לשולחן החג.

זמן הכנה
01:00:00
זמן בישול
01:10:00
מקסי' זמן
02:10:00
מספר מנות
11
ש"ח
55
קושי
3

חומרים

למילוי

300 גר' כבד עוף

2 בצל יבש קצוץ

½ כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

3 כפות סילאן

½ כוס יין אדום יבש

½ כוס מים רותחים

מלח

מעט שמן לטיגון הבצל

לכיסים

מצות רטובות כמספר הסועדים

הרטבת הכיסים לאחר אפיה

אורגנו מיובש

מעט מלח גס

¼ כוס שמן זית

לרוטב פיטריות

1קופסת פיטריות חתוכות או טריות.

1 בצל יבש קצוץ

מעט פלפל שחור

מעט מלח

1 כוס מים

מעט שמן

להסמכת הרוטב

כף קמח תפו"א ½ כוס מים קרים

תבנית שקעים, או 12 תבניות אישיות חד פעמי

הוראות הכנה

הכנת המילוי,לנקות את הכבד , לצלות ולשים בצד שיתקרר, במחבת גדולה לשים מעט שמן, להוסיף את הבצל הקצוץ ולהשחים, את הכבד שהתקרר לחתוך לחתיכות בינוניות ולהוסיף לבצל, לערבב היטב להוסיף תבלינים וסילאן לטעום ולתקן תיבול, להוסיף יין ומים ולהשאיר שיתבשל תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות עד שהנוזל מצטמצם, לכבות את הגז.

הכנת הכוסיות,את המצות הרטובות היטב לחתוך ל4 ריבועים, (מצה לסועד)כל 4 ריבועים לסדר בתבנית שקעים כך שיווצר מעין כוס/ כלי קיבול, ולהכניס לתנור בטמפ' של 180 מעלות כרבע שעה עד שהכוסיות מתקשות והופכות זהובות, להוציא מהתנור.

הרטבת הכוסיות, לערבב בצלוחית, אורגנו מיובש, מלח גס ושמן זית ולהבריש את תוך הכוסית.

הכנת רוטב פיטריות,לשים במחבת מעט שמן להוסיף את הבצל הקצוץ, ולהשחים להוסיף את הפטריות החתוכות לבשל כ 10 דקות להוסיף תבלינים, מלח ומים לבשל עד לרתיחה, להוסיף תוך כדי ערבוב את קמח תפו"א מעורבב במים ולא להפסיק לערבב שלא יהיו גושים, להשאיר לרתיחה נוספת ולכבות את הגז.

הכנת המנה, למלא כל כוסית בכבד ומעל לשפוך מעט  מרוטב הפטריות, להגיש חמים.

תגובה: