לאבנה תוצרת בית

להכין כדורי לאבנה זה קל, זה טעים , מינימום השקעה ומקסימום הנאה.

לאבנה, פיתרון טוב לארוחה משפחתית קלה וטעימה, עם שמן זית וזעתר או מעט אבקת כמון, ירקות ופיתה מרוחה בשום כתוש , אפשר להוסיף לארוחה גם גבינות שמנת תוצרת בית.

אני השתמשתי ביוגורט 6.5% שומן , אם רוצים לאבנה עם פחות שומן אז לקחת יוגורט עם % שומן נמוך.

זמן הכנה
00:10:00
זמן בישול
10:00:00
מקסי' זמן
10:10:00
מספר מנות
9
ש"ח
20
קושי
2

חומרים

1.5 ליטר יוגורט 6.5% שומן

1 כף שטוחה מלח

בד לבד

מסננת

הוראות הכנה

את הלבד לשטח במסננת, לשפוך פנימה את היוגורט להוסיף את המלח ולערבב בעדינות, לאסוף יחדיו את קצוות הלבד לקשור עם חוט ולתלות ללילה  מעל הכיור או על ידית הארון , לשים מתחת כלי לאיסוף הנוזל הניגר מהיוגורט.

לאחר לילה, להעביר את הלאבנה לקערה, לערבב היטב, להכניס לכלי סגור ולמקרר.

להכנת כדורי לאבנה בגוונים יפים , לקחת מעט לאבנה לגלגל בידיים לכדור בגודל אגוז , לפזר מעל סומסום, זעתר, פפריקה מתוקה, פקאן קצוץ, שבבי שום כיד הדמיון.

תגובה: