קציצות בשר ברוטב עגבניות

את כדורי הבשר אני מטגנת קלות לפני ההכנסה לרוטב, זה נותן טעם אחר למנה.

מי שאוהב מנה מעט יותר פיקנטית, ניתן להוסיף יותר פפריקה חריפה.

אני מגישה את כדורי הבשר על אורז ומפזרת מעל מעט פטרוזליה לקישוט.

היופי הוא במנה הצבעונית שמוגשת לשולחן , על הטעם אין עוררין.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
01:50:00
מקסי' זמן
02:10:00
מספר מנות
7
ש"ח
75
קושי
3

חומרים

כ 45  כדורי בשר

1 קילו בשר אנטריקוט טחון טרי

2 בצל קצוץ דק

4 שיני שום כתוש

6 כפות פטרוזליה קצוצה

4 פרוסות לחם רטובות ומפוררות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

½ כפית פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

מעט גרידת לימון

שמן לטיגון

לרוטב העגבניות

1 בצל יבש גדול קצוץ

2 שיני שום קצוץ

4 עגבניות אדומות קצוצות

4 כפות רסק עגבניות

½ כפית פפריקה חריפה

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפיות מלח

מעט שמן

2 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

הכנת רוטב העגבניות, בסיר נמוך ורחב לשים מעט שמן להשחים את הבצל, להוסיף שום ועגבניות קצוצות לאחר שהעגבניות התרככו מעט להוסיף רסק עגבניות, תבלינים , מלח ומים לערבב היטב לטעום, לתקן תיבול ולכבות את האש.

הכנת כדורי הבשר, לשים את כל החומרים בקערה, לערבב היטב בידיים כ 10 דקות להכין כדורים יפים בגודל של משמש , לטגן בשמן להשחמה קלה להוציא לנייר סופג, לאחר שכל הכדורים טוגנו להדליק את האש מתחת לסיר הרוטב ולהכניס את הכדורים, לוודא שהרוטב מכסה את כולם, במידה ולא, ניתן להוסיף עוד מים רותחים, לבשל על אש נמוכה כשעה , בסיום ניתן לפזר מעל מעט פטרוליה קצוצה.

 

 

תגובה: