חציל בטחינה

כשקונים חציל כדאי מאוד להחזיק ביד את החציל ולאמוד את משקלו , כך לעשות עם מס חצילים כדי שניתן יהיה להעריך את משקלו, החציל במשקל שמרגיש הכי קל הוא חציל שיש בו פחות גרעינים.

חציל על האש בטחינה, משדרג כל ארוחה.

 

זמן הכנה
00:10:00
זמן בישול
00:20:00
מקסי' זמן
00:30:00
מספר מנות
7
ש"ח
15
קושי
3

חומרים

1חציל בינוני במשקל קל

כוס טחינה גולמית

¾ כוס מים

1שן שום כתושה

מיץ מלימון

מלח לפי הטעם

 

הוראות הכנה

את החציל לקלות על הגז להפוף מידי פעם שיתרכך מכל הצדדים.

עד שהחציל יהיה מוכן נכין את הטחינה, לתוך קערה לשפוך את הטחינה הגולמית והמים, לערבב עד להטמעה מוחלטת של המים בטחינה, אם הטחינה עדיין סמיכה מידי ניתן להוסיף מעט מים, אני מציעה קודם להוסיף את מיץ הלימון ולערבב, אם לאחר מכן הטחינה עדיין סמיכה, אז להוסיף מעט מים, להוסיף את השום הכתוש והמלח לערבב לטעום מעט ולתקן טיבול

את הטחינה לשפוך לכלי הגשה רחב ועמוק מעט

לקלוף את החציל המוכן ולהשאיר את "ראש" החציל עם הגבעול לחתוך בזהירות את הקליפה מסביב ל"ראש" ואז לקלוף בכיוון מטה, להשתדל מאוד להשאיר חציל שלם.

את החציל להניח בזהירות בתוך הטחינה ולטפטף מעל מיץ לימון ולזרות מלח.

לפני ההגשה , ניתן לקצץ מעט פטרוזליה ולפזר מעל.

 

תגובה: