חצילונים כבושים

לקראת חודש אוגוסט, מתחילים החצילונים להופיע בשווקים לזמן קצר, בגוון סגול כהה והאחר בהיר

יש מי שמכין ריבה, יש מי שמכין כבושים פיקנטיים וטעימים.

חצילונים כבושים פיקנטיים, מעשירים בטעם כל ארוחה.

חומרים

2 קילו חצילונים קטנים, טריים ושטופים

סיר שיכיל את החצילונים

צנצנת זכוכית נקיה ומעוקרת

זוג כפפות

למילוי

2 ראשי שום כתושים

2 כפות גדושות מלח גס

2 חב' כוזברה קצוצה דק

10 יח'פלפל אדום חריף יבש קצוץ דק

לצנצנת

2 כוסות חומץ

¼ כוס שמן או שמן זית

מים משלב בישול החצילים

הוראות הכנה

להוריד לחצילונים את הגבעול, להכניס לסיר, למלא במים ולהביא לרתיחה,להשאיר את החצילונים במים כ 5 דקות ולא יותר כדי שלא יתרככו יתר על המידה,  להוציא מהמים הרותחים לקירור, צבע החצילונים משתנה בזמן הבישול.

לערבב היטב את חומרי המילוי , לשים כפפות על הידיים, לקחת חצילון, לחרוץ חריץ לאורכו אך לא עד הסוף, שיהיה כמו כיס, למלא במילוי ולשים את החצילון בצנצנת המעוקרת, כך להמשיך עם כל החצילונים, לסדר אותם היטב בצנצנת אחד על השני, בשכיבה.

להוסיף לצנצנת 2 כוסות חומץ ¼ כוס שמן זית ולמלא  במים שבישלנו בהם את החצילים, עד לכיסוי לסגור לערבב מעט את הצנצנת ,במידה ונשאר חומר מהמילוי, להוסיף אותו לצנצנת בשלב הזה ניתן לטעום מעט מהנוזל ולתקן תיבול, לשים במקום מוצל כשבוע