לקראת חודש אוגוסט, מתחילים החצילונים להופיע בשווקים לזמן קצר, בגוון סגול כהה והאחר בהיר
יש מי שמכין ריבה, יש מי שמכין כבושים פיקנטיים וטעימים.
חצילונים כבושים פיקנטיים, מעשירים בטעם כל ארוחה.
הוראות הכנה
להוריד לחצילונים את הגבעול, להכניס לסיר, למלא במים ולהביא לרתיחה,להשאיר את החצילונים במים כ 5 דקות ולא יותר כדי שלא יתרככו יתר על המידה, להוציא מהמים הרותחים לקירור, צבע החצילונים משתנה בזמן הבישול.
לערבב היטב את חומרי המילוי , לשים כפפות על הידיים, לקחת חצילון, לחרוץ חריץ לאורכו אך לא עד הסוף, שיהיה כמו כיס, למלא במילוי ולשים את החצילון בצנצנת המעוקרת, כך להמשיך עם כל החצילונים, לסדר אותם היטב בצנצנת אחד על השני, בשכיבה.
להוסיף לצנצנת 2 כוסות חומץ ¼ כוס שמן זית ולמלא במים שבישלנו בהם את החצילים, עד לכיסוי לסגור לערבב מעט את הצנצנת ,במידה ונשאר חומר מהמילוי, להוסיף אותו לצנצנת בשלב הזה ניתן לטעום מעט מהנוזל ולתקן תיבול, לשים במקום מוצל כשבוע