חלה בצורת מפתח סול

בשבת שלאחר הפסח, עם כניסתו של חודש אייר יש הנוהגים לאפות חלה בצורת מפתח,כסגולה לפרנסה טובה.

המנהג מימים קדומים ובא להזכיר לנו שממחרת הפסח פסק המן לרדת מן השמים ובני ישראל החלו לעבוד את האדמה למחייתם .

זה המקום להיות יצירתיים ולעצב את חלת המפתח כראות עיניכם, חלה חלקה, מגולגלת, מעוטרת צמות. מכמות הבצק ניתן להכין 2 חלות קלועות.

זמן הכנה
02:50:00
זמן בישול
00:40:00
מקסי' זמן
03:30:00
מספר מנות
9
ש"ח
10
קושי
2

חומרים

4 כוסות קמח מנופה

1 כף שמרים יבשים

¾ כוס סוכר

¾ כוס מים פושרים

1 ביצה

½ כוס שמן

1 כפית שטוחה מלח

להברשת החלה

1 שקית סוכר וניל

½ כוס מים חמים

סומסום לפיזור

הוראות הכנה

לשים את הקמח בקערה ובמרכזה ליצור גומה, לשים בגומה את השמרים, מעט סוכר וחצי כוס מים פושרים, להמתין מעט שהשמרים יתפתחו ואז להוסיף את כל החומרים הנותרים וללוש לבצק רך ונעים למגע, אם הבצק מעט דביק להוסיף עד כף קמח, להשאיר את הבצק להתפחה כשעתיים.

לקמח משטח עבודה לרדד את הבצק בעזרת מערוך לעלה עבה, בעזרת קיסם לצייר על הבצק את צורת המפתח שרוצים ואז עם סכין חדה לעבור על הציור.

לקחת מעט מהבצק שנשאר, לקלוע צמה דקה ולעטר את המפתח כראות עינכם, לשים את חלת המפתח בתבנית אפיה, לתת לתפוח כחצי שעה, למרוח ביצה ולעטר בסומסום, להכניס לתנור בטמפ' של 180 מעלות ל כ 40  דקות,לאחר שהחלה הופכת זהוב כהה (לאחר כ 30 דקות), להבריש את החלה במים עם סוכר הוניל, להמשיך באפיה ולאחר 5 דקות להבריש שוב, לאפות עד שהחלה משחימה . מהבצק שנשאר אפשר להכין חלה קלועה או חלת מפתח נוספת.

תגובה: