גלילי פילו במילוי כבד טחון

גלילי פילו במילוי כבד טחון, זו אחת ממנות הפתיחה אותן הגשתי בשולחן ערב ראש השנה, המנה הוגשה עם רוטב פיטריות.

את הכבד אפשר לטחון יותר גס במעבד מזון או לקצוץ בסכין חדה ואז למלא את הגלילים.

את גלילי הבצק ניתן למלא בירקות מגורדים, מאודים.

אני הכנתי גלילי אלומניום מתבנית חד פעמית, 3 גלילים ארוכים ולאחר האפיה חתכתי לגודל הרצוי.

זמן הכנה
00:30:00
זמן בישול
01:00:00
מקסי' זמן
01:30:00
מספר מנות
9
ש"ח
55
קושי
4

חומרים

300 גר' כבד עוף

2 בצל יבש קוצוץ

½ כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

מלח

½ כוס מים רותחים

מעט שמן לטיגון הבצל

לטחינת הכבד

3 ביצים קשות

¼ כוס מים חמים

בלנדר

לגלילים

6 גיליונות עלי בצק פילו

שמן להברשה

גליל מתכת/ אלומניום לגלגל גליו את הבצק

לקשירה

12 גבעולים ארוכים של בצל ירוק

מים רותחים

 

הוראות הכנה

הכנת המילוי

לנקות את הכבד , לצלות ולשים בצד שיתקרר, במחבת גדולה  לשים מעט שמן, להוסיף את הבצל הקצוץ ולהשחים, את הכבד שהתקרר לחתוך לחתיכות בינוניות ולהוסיף לבצל, לערבב היטב להוסיף תבלינים לטעום ולתקן תיבול, הטעם צריך להיות פיקנטי, להוסיף כחצי כוס מים רותחים ולהשאיר שיתבשל תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות עד שהנוזל מצטמצם, לכבות את הגז.

לטחינת הכבד, להכניס את הכבד לבלנדר , להוסיף ביצים קשות ומים ולטחון, לטעום ולתקן תיבול.

הכנת עלי הקשירה

בקערה לשים את עלי הבצל הירוק, לשפוך מעל מים רותחים ומיד לאחר שהגבעול משנה את צבעו, לשפוך את המים ולשים מים קרים.

הכנת הגלילים

לשמן 2  עלי פילו, ולעטוף את את גלילי האלומניום לקשור כל גליל בגבעול בצל ירוק , במידה ויש לכם גליל ארוך יש לקשור במרחק לפי גודל הגליל אותו תרצו להגיש , להכניס לתנור חם בטמפ' של 175 מעלות עד שהגלילים מזהיבים.

לאחר האפיה , במידה והגליל שהכנתם היה ארוך יש לחתוך בזהירות לגודל הרצוי , למלא כל גליל בכבד הקצוץ ולהגיש, את המנה הזו ניתן להגיש בטמפ' החדר.

תגובה: