חזה עוף ממולא בירקות

גלילי חזה עוף ממולאים בירקות, מנה מרשימה וטעימה להגיש עם פירה בתוספת שעועית ירוקה מאודה,סלט עלים ירוק מתובל ברוטב לסלט עלים של שרל'ה וכוס יין טוב.

זמן הכנה
01:30:00
זמן בישול
00:30:00
מקסי' זמן
02:00:00
מספר מנות
9
ש"ח
50
קושי
4

חומרים

חזה עוף פרוס דק (לפחות 2 לכל סועד)

למשרה החזה

1כף מיונז

1כפית ממרח חרדל

מעט מלח

מעט פלפל שחור גרוס

ירקות למילוי

4 גזר גלוף ומגורד

1 בצל יבש חתוף רצועות דקות

¼ כרובית חתוכה לרצועות דקות

1 קישוא מגורד

קיסמים כמספר המנות

עיגולי גזר כמספר הקיסמים

מעט מלח

לבישול בסיר

2 בצל יבש קצוץ

1כוס מיץ ענבים לבן

1 כוס מים רותחים

כפית מלח

פלפל שחור גרוס

סיר שטוח ורחב שיכיל את המנות בקומה אחת.

הוראות הכנה

את החזה לשים בקערה עם המיונז, החרדל המלח והפלפל, לערבב בעדינות ולהשאיר לשעה בערך.

לאדות את הירקות המגורדים במחבת כ 10 דקות לערבב מידי פעם, להוסיף מלח ולכבות את האש.לקחת חזה אחד לשטח בצלחת למלא בירקות המאודים ולגלגל מהחלק הרחב לחלק הצר , עם הרבה סבלנות,את הקצה לסגור ע"י נעיצת קיסם, כך להמשיך עם כל השאר, על כל קיסם לנעוץ עיגול גזר.

בסיר שטוח ורחב לשים מעט שמן , ולהשחים את הבצל הקצוץ  לסדר בסיר את גלילי החזות בקומה אחת,לכסות את הסיר ולבשל כ- 10 דקות, להוסיף 1 כוס מיץ ענבים לבן, 1 כוס מים חמים, מלח ופלפל שחור.אם כמות הנוזל אינה מספיקה לכיסוי הגלילות אז להוסיף מים חמים, לטעום את הנוזל ולתקן תיבול ,לכסות את הסיר ולבשל על אש בינונית כ- 20  דקות לאחר מכן להסיר את המכסה ולבשל עוד כ- 10 דקות עד לצמצום הנוזל.

תגובה: