ג'חנון מאפה מהמטבח התימני

ג'חנון בשבת בבוקר עם ביצה קשה רסק עגבניות וסחוג...

אני מכינה כמות גדולה שמספיקה לי לשתי שבתות, 12 בכל שבת.

טמפ' התנור משתנה מתנור לתנור, אם אתם יודעים שחום התנור גבוה יותר בתחתית, שימו בתחתית הסיר 2 פרוסות לחם, ומעל נייר אפיה ואז סדרו את הג'חנון.

 

זמן הכנה
04:00:00
זמן בישול
12:00:00
מקסי' זמן
16:00:00
מספר מנות
21
ש"ח
15
קושי
4

חומרים

2 קלו קמח

2.5 כפות מלח

5 כוסות מים + 1 לסרוגין

2.5 כפות דבש

1 כף סוכר

2 מרגרינה/ חמאה/ סמנה

 

הוראות הכנה

לנפות את הקמח לקערה גדולה לשים מלח וסוכר,להמיס את הדבש בכוס מים, להוסיף 4 כוסות נוספים וללוש לבצק , אם הבצק יבש מידי להוסיף מעט מים לסרוגין ולהמשיך ללוש, לתת לבצק לנוח 10 דקות בערך להרטיב את היד ושוב ללוש, לחזור על הפעולה כ – 4 פעמים.

לכסות את הקערה ולתת לבצק לנוח כ- שעתיים.

לאחר מכן, לקרוץ עיגולים במגש עם קמח, לתת לנוח כשעה , להמיס מרגרינה/ חמאה/ סמנה , לקחת עיגול אחד לשמן את משטח העבודה ולפתוח את הבצק דק , דק לשמן את הבצק עם מעט מהמרגרינה המומסת,לקפל צד אחד לכיוון האמצע, לקפל את הצד השני לכיוון האמצע גם כן, לשמן שוב במעט מרגרינה מומסת,לגלגל את הבצק לגליל לשים בסיר של ג'חנון, כך להמשיך עם כל העיגולים.

את הסיר להכניס ללילה כ- 10-12 שעות, לתנור בטמפ' של 120-130.

 

 

 

 

 

תגובה: