גבינת שמנת בטעמים

נכון שתמיד אפשר לגשת לסופר הקרוב ולקנות גבינת שמנת, אבל זה גם כיף להכין לפעמים משהו .משלכם, במיוחד כשקוצרים מחמאות כשמגישים לשולחן טעם שלא טועמים באף מקום

מכמות של 4 שמנת יצא לי 470 גר' בערך וחילקתי ל- 3 מנות, אם רוצים גבינה יותר שמנה אפשר להחליף שמנת אחת בשמנת של פעם.

אז הינה גבינת שמנת שאפשר להכין בבית בכל טעם שרק רוצים כיד הדימיון מי מתוק ומי מלוח מי חריף ומי חמוץ

 

זמן הכנה
00:10:00
זמן בישול
12:00:00
מקסי' זמן
12:10:00
מספר מנות
11
ש"ח
25
קושי
3

חומרים

לגבינה

4 שמנת 15% שומן

1 כפית מלח

מפת שולחן (לבד) חד פעמית בצבע לבן

מסננת

לטעמים

1 כפית פלפל חריף גרוס

1 שן שום כתושה

1 גבעול שמיר קצוץ

1/2 פלפל גמבה קלוי

 

5 זיתים קצוצים

הוראות הכנה

לגזור את המפה לריבוע בגודל שיכסה מסננת חורים, לפרוס את המפה ולרוקן פנימה את השמנת להוסיף מלח ולערבב היטב, לקחת 4 קצוות של המפה ולקשור היטב עם חוט, להשאיר אוזן של חוט לתליה.

לתלות את הגבינה עם המפה מעל הכיור או עם וו תליה בידית הארון ומתחת קערה לאיסוף הנוזלים שיצאו מהשמנת, להשאיר כך עד יום המחרת.

במבט אחד אפשר לראות שהשמנת כבר לא רכה והיא הפכה גבינה, לפתוח את החוט להוציא את הגבינה לקערה לחלק ל – 3 מנות בכל מנה להוסיף ½ כפית מלח ואת הטעם שבחרת להוסיף, זיתים לקצוץ דק ולערבב היטב, לגבינה פיקנטית להוסיף פלפל חריף גרוס, לגבינה עם פלפלים קלויים לקלות 2 צבעים של פלפל גמבה, לקלוף לקצוץ דק ולהוסיף לגבינה, לטעום לתקן תיבול ולהכניס למקרר.

 

תגובה: