נתחי בשר לערב ראש השנה

בשר לראש השנה, בראש השנה מברכים " שנהיה לראש ולא לזנב" אצלנו בבית היו מגישים לשולחן נתח בשר חתוך קוביות, מבושל היטב, עם ניחוח של תבלין החוויג' מרק, התבשיל יוצא עם רוטב סמיך, טעים מאוד.

את תבשיל הבשר הזה נתן להכין כל השנה , בתוספת אורז ממש חגיגה.

זמן הכנה
00:10:00
זמן בישול
02:00:00
מקסי' זמן
02:10:00
מספר מנות
5
ש"ח
95
קושי
3

חומרים

נתח בשר מס 5 או 6 טרי

1 בצל יבש קצוץ

2 שיני שום כתוש

מעט מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות חוויג' מרק

מעט שמן לטיגון הבצל

הוראות הכנה

את נתח הבשר להכניס לסיר עם מים ולהרתיח, את הקצף החום שיוצא ומצטבר למעלה, להוציא עם כף וכך עד שכמות הקצף שיוצאת קטנה, להוריד מהאש לסנן את המים (לא לשפוך את המים), לקרר מעט את נתח הבשר כדי שניתן יהיה לחתוך אותו לקוביות.

להשחים בצל במעט שמן , להוסיף את קוביות הבשר לערבב ולהוריד את האש, להוסיף מעט מהמים המסוננים ולערבב, לבשל על אש נמוכה כאשר מידי פעם מוסיפים מעט מהמים המסוננים, לערבב ולהקפיד שלא ישרף.

להוסיף מעט פלפל שחור גרוס, מעט חוויג' מרק לערבב היטב, כך בערך כשעה וחצי עד שעתיים שהבשר מתרכך, אם צריך, להוסיף עוד מעט מים, לבשל עוד 15 דקות בערך לטעום , להוסיף מלח , לתקן תיבול ולהוריד מהאש.

תגובה: