את הבלינצ'ס או החביתיות ניתן למלא בכל סוג של מילוי , מתוק , מלוח, חלבי ובשרי , אני בוחרת במילוי ירקות כי זה לא מגביל ואז אפשר שהבלינצ'ס יהיה תוספת או מנת פתיחה לכל ארוחה.
מהכמות הזו יוצאים כ- 8 בלינצ'סים אני תמיד מכפילה את הכמות.
ארוחה של בלינצ'ס ירקות בתוספת תפו"א מוקפץ ברוזמרין סלט ירוק וכוס יין טוב.
הוראות הכנה
לערבב היטב בקערה את הביצים, להוסיף לסרוגין את המים והקמח ולערבב היטב לבלילה דלילה וחלקה.על האש לשים מחבת טפלון לא קטנה , לקחת כמות של מצקת ולשפוך למחבת,(אם יש חשש שהחביתית הראשונה תדבק למחבת ניתן לשמן מעט את המחבת) להטות את המחבת מצד לצד כדי לשטח את החביתית, החביתית מוכנה כאשר נראה שהנוזל התייבש מהחלק העליון, להוציא לצלחת וכך להמשיך עם שאר הבלילה.
את הירקות למילוי לגרד בפומפיה עבה או בעזרת מעבד מזון, לשים במחבת גדולה ולאדות קלות עד 10 דקות בערך להוסיף מעט מלח לטעום ולתקן תיבול.
לערבב היטב את המיונז והחרדל, לשטח את הבלינצ'ס למרוח שכבה דקה מאוד של המטבל ומעל לשטח את הירקות המאודים, לגלגל ולשים בצלחת הגשה להמשיך כך עם כל השאר.
לפני ההגשה ניתן לחמם קלות בתנור או במיקרוגל.