תמונה של ביצה עלומה בעגבניה

המיוחד במנה הזו, זה הפשטות.

ההפתעה היא כאשר חותכים את העגבניה ובפנים יושבת לה ביצה עלומה.

אחת ממנות הפתיחה שהכנתי לארוחה יום ההולדת  של בני הצעיר.

זמן הכנה
00:20:00
זמן בישול
00:20:00
מקסי' זמן
00:40:00
מספר מנות
5
ש"ח
20
קושי
3

חומרים

6עגבניות לא רכות מידי, בגודל תפוח

6 ביצים בגודל M

מעט מלח

מעט שמן זית

6 קיסמים

לרוטב

4 כפות מיונז

2 כפיות פסטו בזיליקום

מיץ לימון מלימון 1

מעט מלח

תבנית שקעים

הוראות הכנה

לשטוף את העגבניות ולחתוך את החלק העליון  כך שניתן יהיה להחזירו שישמש כמכסה לעגבניה, להוציא בזהירות את תוכן העגבניה, לשים מעט מאוד שמן זית, לשבור ביצה לקערית ובזהירות לשפוך לתוך העגבניה המשמשת ככלי קיבול, להמליח מעט ולסגור עם החתיכה שתשמש כמכסה ולנעוץ את הקיסם, את העגבניה לשים בתבנית שקעים, כך למלא את העגבניות הנותרות, להכניס לתנור חם בטמפ' של 180 מעלות ל- 15 דקות לערך.מי שאוהב ביצה קצת יותר קשה להשאיר עוד כ 5 דקות, להוציא מהתנור להכנת הרוטב, לערבב היטב את כל החומרים למשחה חלקה ללא גושים.להגשה לשים בצלחת ולשפוך מעט מהרוטב.

תגובה: